Foto: EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Interes javnosti za slučaj otmice Britanke Medlin Meken, najpoznatiji slučaj nestanka deteta u 21. veku, i dalje ne jenjava.

PROČITAJTE JOŠ:

Devojčica je 2007. godine kao trogodišnjakinja oteta iz naselja Praia de Luz u Portugalu, dok su joj roditelji bili na večeri, a ona sa bratom i sestrom navodno spavala u apartmanu.

Kristijan Brukner (44), nemački državljanin, trenutno je glavni osumnjičeni za otmicu devojčice, a sad se pojavio novi dokaz zbog kojeg policajci Skotland Jarda navode da bi mogao biti osuđen do kraja godine, prenosi Jutarnji list.

Foto: EPA-EFE/GERMAN FEDERAL CRIMINAL POLICE HANDOUT

„Imamo jak dokaz protiv osumnjičenog, a istraga dobro napreduje. Ne mogu otkriti kad ćemo izaći u javnost s novim informacijama, no trudimo se slučaj završiti što pre“, rekao je Hans Kristijan Volters, nemački tužilac, prenosi britanski San.

Dve godine pre nestanka Medlin Meken, Brukner je silovao 72-godišnju američku državljanku te zbog tog zločina trenutno služi kaznu u Nemačkoj.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Optuženi je doveden u vezu sa nestankom devojčice jer je u razdoblju od 2002. do 2008. živeo u Portugalu.

Nemačka policija veruje da je Brukner pisao pisma u kojima je spominjao trogodišnju devojčicu te smatraju da je njeno telo možda bačeno u bunar.

Još se uvek ne zna o kojoj se tačno kući radi, no policija veruje da je u pitanju napuštena vikendica koju je unajmio te se nalazi na oko 3 kilometra od apartmana iz kojeg je Medlin nestala. Upravo se za tu kuću misli da je tamo živeo u razdoblju od sredine 90-tih pa do 2005. godine.

Foto: EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Kuća se nalazi na imanju sa nekoliko bunara i praznih ledina, a imanje je 2012. pretražila britanska policija.

Brukner je u to vreme u svom posedu imao i kombi u kojem je navodno prevozio marihuanu i decu, kako je on sam opisao prijatelju. Tada se pijan hvalisao da zna što se dogodilo Medlin Meken, a upravo se to pokazalo ključnom informacijom za nastavak istrage o slučaju nestale devojčice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)