Tanmay Sahu Foto:Socijalne mreže

Operacija spasavanja Tanmai Sahua, osmogodišnjeg dečaka koji je upao u bunar u Betulu, dubok 122 metara ušla je u 39 sat. Dečak je zaglavljen na nekih 16 metara dubine, a indijske spasilačke snage ulažu velike napore kako bi uspele da ga izvuku.

Kako navode, trenutno rade na tome da naprave bušotinu ispod zemlje. Moguće su poteškoće, koje će im praviti prirodne prepreke poput kamenja, piše Aninews.

Međutim ono što predstavlja problem jeste to što dečak trenutno ne daje nikakve signale, pa se sumnja da je pao u nesvest.

Podsetimo, Sahu je u utorak uveče upao u napušteni bunar dubok 122 metra dok se igrao u okrugu Betul u Madja Pradešu.

Dramatične fotografije pokazuju dete zaglavljeno u malenom procepu sa rukama iznad glave. Spasioci daju dečaku kiseonik.

Okružni sudija Betula je rekao da je dete možda u nesvesti, jer „nije reagovalo“.

„Akcija spasavanja je u toku od kada smo dobili informaciju. Ulažu se veliki napori da se dete izvuče“, naveo je.

Tanmajev otac, Sunil Sahu je rekao da je njegov sin upao u bunar dok se igrao oko 17 časova 6. decembra. Istakao je da se dete igralo na farmi, a da je zatim otišlo na drugu njivu gde se dogodio incident.

„Videla ga je moja 12-godišnja ćerka i obavestila me je da je upao u bunar. Odmah smo odjurili na lice mesta. Disao je i slušali smo ga iz bunara. Operacija spasavanja je počela u utorak oko 18 časova pa nadalje“, rekao je Sahu.

Na jednom snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi gužva oko bunara. Slika objavljena na mrežama pokazuje žutu cev koja visi niz rupu kako bi se dečaku obezbedio kiseonik.

Pročitajte još:

Državni timovi za upravljanje katastrofama su poslati iz grada Hošangabada i grada Bopala.

Uobičajeno je da farmeri u Indiji postavljaju bušotine, duboke bunare u zemlju za navodnjavanje zbog nestašice vode.

Bunari ostaju otvoreni kada se ne koriste, što znači da predstavljaju rizik za javnost.

Brojna deca su ostala zarobljena u sličnim bunarima i preminula su od gušenja. U maju je šestogodišnji dečak koji je upao u bunar dubok oko 90 metara umro nakon sedmočasovna akcije spasavanja u Utar Pradešu na severu Indije.

BONUS VIDEO Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar