Foto: N1

Obilne padavine izazvale su izlivanje bujičnih vodotoka u zvorničkom naselju Cer, voda je ušla u nekoliko kuća, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, a regionalni put Zvornik-Sapna je prohodan, ali se vozi otežano, rečeno je danas u gradskoj Službi cvilne zaštite.

Rukovodilac Gradske službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je novinarima da su svi putevi na području grada prohodni i da se uklanjaju nanosi blata i zemlje sa kolovoza, prenosi RTRS.

Foto: N1

„Regionalni putni pravac Zvornik-Sapna zbog nanosa blata i kamena je noćas bio u prekidu, a saobraćaj se sada odvija otežano dok se ne očisti“,  rekao je Jurošević.

On je dodao da se reka Sapna izlila na deo poljoprivrednog zemljišta u naselju Grbavci gde su poplavljena i dvorišta.

Foto: N1

Jurošević je rekao da je reka Hoča napravila probleme u naselju Oraovac gde se izlila na poljoprivredno zemljištu i ušla u nekoliko pomoćnih objekata.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečaima, najviše problema stvaraju bujični vodotoci i kanalska mreža koji ne mogu da prime velike količine vode zbog obilnih padavina u kratkom periodu.

On je istakao da su ekipe Civilne zaštite noćas bile na terenu i da jutros nastavljaju sa obilaskom područja gdje je voda izlila.

BONUS VIDEO Poplava Prijepolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar