Foto: Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da "zločin koji je danas učinjen u Belgorodu neće proći nekažnjeno".

Kako prenosi BBC, udari su izvedeni ukrajinskim raketama „Olkha“ i „Vampir“ češke proizvodnje opremljene bojevim glavama sa kasetnom municijom, a sistemi protivvazdušne odbrane presreli su sve rakete i većinu raketa.

Međutim, „nekoliko raketa i delova kaseta sa oborenih projektila ‘Vilha’ pogodilo je grad Belgorod“, navodi se u saopštenju. Usled toga je poginulo dvanaest odraslih i dvoje dece, a povređeno je 108 osoba.

U saopštenju se dodaje da bi posledice bile „nemerljivo teže“ da su ciljeve pogodile rakete „Vilkha“.

„Kijevski režim, koji je počinio ovaj zločin, pokušava da skrene pažnju sa poraza na frontu, a takođe želi da nas isprovocira. Ruske oružane snage gađaju samo vojne objekte i infrastrukturu i to ćemo nastaviti da činimo. Ovaj zločin neće proći nekažnjeno“, navodi se u saopštenju.

Ukrajina još nije direktno komentarisala situaciju u Belgorodu, ali ukrajinski mediji, pozivajući se na obaveštajne izvore, navode da su napadnuti samo vojni ciljevi.

U subotu oko 15 časova, eksplozije su odjeknule Belgorodom, nakon čega se nad gradom pojavio crni dim. Nekoliko minuta kasnije oglasila se sirena.

Pročitajte još...

U ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada poginulo je 10 osoba, od kojih je jedno dete, a povređeno je 45 osoba, među kojima četvoro dece, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar