Ruski predsednik Vladimir Putin u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua posetio je poligon za obuku mobilizovanih rezervista u regiji Rjazanj, jugoistočno od Moskve, a danas su na društvenim medijima pojavile prilično neobične fotografije.

Vojnicima koji idu u borbu protiv Ukrajine došao je pružiti podršku, a na snimku objavljenoj na televiziji prikazan je kako puca iz snajperske puške i kako se grli sa jednim od vojnika.

No, zanimljivije od toga je ono što se događalo u pozadini. Naime, muškarac u njegovoj pratnji držao je nešto za što neki izveštavaju da bi mogla biti jedna od nuklearnih aktovki, takođe poznata kao „nuklearna lopta“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čeget“ je deo automatskog sastava za zapovedanje i kontrolu nad ruskim strateškim nuklearnim snagama. Smatra se da postoje tri, a da Putin jednu od tih aktovki stalno ima pri ruci, prenosi Jutarnji list.

Dok se sadržaj aktovke ne može proveriti, neki analitičari komentarišu da je ovo samo još jedan pokušaj Putina da zastraši Zapad nakon izrečenog niza nuklearnih pretnji.

BONUS VIDEO: Putin uveo ratno stanje: Uvod u totalni rat?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar