Foto: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK, Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, east2west news / WillWest News / Profimedia, EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je tokom sastanka ruskog Veća za ljudska prava, koji je održan putem videoveze, tvrdio da "Rusija nije počela rat u Ukrajini". Rekao je da je rat započeo "državnim udarom" 2014. godine, nakon čega je Rusija anektirala Krim.

Rekao je kako „Rusija nije imala šanse da smiri situaciju u Ukrajini“, zemlji na koju je izvršila invaziju 24. februara ove godine.

Potom je ustvrdio da Poljska, koja graniči s Ukrajinom, želi zauzeti delove ukrajinske teritorije. Podsetimo, Poljska je od početka rata primila milione ukrajinskih izbeglica, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Raste pretnja nuklearnog rata“

Potom se osvrnuo i na strahove oko nuklearnog oružja, ističući da „pretnja nuklearnog rata raste“. Odmah zatim je rekao da „Rusija razmatra korišćenje nuklearnog oružja samo kao odgovor na napad“ pa dodao da „Rusija nema taktička nuklearna oružja u drugim zemljama, za razliku od SAD-a“.

„Nismo mi govorili o korišćenju nuklearnog oružja“, rekao je Putin i dodao: „Rusija nije poludela. Imamo najnaprednija oružja, ali ne želimo njima mahati okolo.“

BONUS VIDEO: Granatiranje u Hersonu, petoro poginulo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare