Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da ne sumnja da će Rusija pobediti u Ukrajini i postati garant mira i sigurnosti za sve narode.

Putin je to izjavio tokom pres konferencije s čovekom koji je odlikovan Ordenom očinske slave.

Reč je o vojniku Grigoriju Aleksandroviču, ocu više dece, koji je učestvovao u ratu u Ukrajini, ali se vratio kući zbog zdravlja, piše ruska prorežimska agencija TASS.

„Znam da će pobeda uvek biti naša. Mi ćemo pobediti, nedvosmisleno, drugog puta nema“, rekao je otac porodice s više dece odlikovan Ordenom očinske slave, prenosi Index.hr.

„Tako je. Biće baš kako ste rekli. Nema apsolutno nikakve sumnje“, složio se Putin.

„Tokom specijalne vojne operacije Rusija brani svoju zemlju, ljude i vrednosti, stoga će definitivno izaći kao pobednik. Nema sumnje, to se podrazumeva“, rekao je ruski predsednik, prenosi TASS.

PROČITAJTE JOŠ:

Putin je rekao da je vojnik Aleksandrovič imao priliku napustiti zonu „specijalne vojne operacije“, ali je odlučio ostati. Sada međutim, nakon medicinske pomoći, želi da se vrati u borbu.

„Vojnik je zaista spreman nastaviti da služi kada bude zdrav. Čini mi se da je već učinio sve što je mogao. Proverio sam…“, komentarisao je Putin i rekao da zahvaljuje vojniku na svemu što čini.

„Ne samo za svoju porodicu, već i za celu zemlju“, kazao je ruski predsednik.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar