Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT/SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES/PAVEL BEDNYAKOV / SPUTNIK / KREMLIN/ROMAN PILIPEY/Elena Ivanova / Sputnik / Profimedia

Portparol ukrajinske vojno-obaveštajne službe (GUR) Andrij Jusov izjavio je da ta služba neće komentarisati jutrošnji incident na Krimskom mostu, kada su dve osobe poginule, a jedno dete povređeno.

„Sada ceo svet može da vidi kilometarske gužve i oštećenje konstrukcije mosta. Što se tiče dodatnih komentara u vezi sa incidentom, neće ih biti. Mogu samo da citiram reči šefa GUR, Kirila Budanova, da je Krimski most tamo suvišna građevina“, rekao je Jusov, prenosi Unian.

On je napomenuo da će zbog oštećenja dela mosta Rusi imati problema sa logistikom.

Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Rusi koriste Krim kao glavno logističko čvorište za prebacivanje snaga i opreme duboko na teritoriju Ukrajine“, napomenuo je Jusov.

Portparol ukrajinske dobrovoljačke armije „Jug“, Sergij Bratčuk, rekao je da bi razlog incidenta mogao da bude dron „šahid“, koji su, kako je naveo, Rusi lansirali.

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Razmotrio bih ovu verziju, jer se stub srušio upravo u pravcu Kubanja. Ne zaboravimo grad Primorsko-Ahtarsk u Krasnodarskom kraju, odakle se lansiraju ozloglašeni iranski ‘šahidi’, koji lete ka Ukrajini i razaraju civilne objekte. Moguće je da se jedan takav ‘šahid’ možda ‘umorio’ i pao na stubove Krimskog mosta. Takva verzija ima osnova“, rekao je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

Portparolka južne komande ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk ocenila je da bi, eksplozije na Krimskom mostu mogle biti provokacija ruskih snaga, kako bi se poremetio „sporazum o žitu“.

Dve osobe su poginule danas, a jedno dete je povređeno na Krimskom mostu, dok je saobraćaj obustavljen zbog oštećenja na kolovozu, prenela je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo zdravlja regiona Krasnodar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar