U Vukovaru je započeo protest protiv nasilja organizovan nakon napada na maloletnike koji se dogodio prošle subote.

Kako piše Dnevnik.hr, na inicijativu roditelja i porodica maloletnika koje je prošle subote u centru grada pretukla grupa starijih mladića, ispred Gradske uprave Grada Vukovara održava se protestni skup protiv nasilja.

Foto: N1 Hrvatska

„Vukovarci, svedoci smo divljačkog napada koji se dogodio u Vukovaru, u kojem su pretučena naša deca, do neprepoznatljivosti. Na mostu, usred našeg grada, grupu petnaestogodišnjaka presrela je grupa huligana, koji se skrivaju iza naziva navijači. Pravi navijači neće detetu naneti teške povrede, frakture lobanje, lica, povrede očiju, hematome. Pravi navijači ogradiće se od huligana i nasilnika“, navedeno je u najavi protesta.

„Činjenica je da ova grupa teroriše grad već godinama. Činjenica je da su smešteni u kući u centru grada. Činjenica je da svi sve znaju. I policija, i grad, i vlast, i opozicija. Samo pošteni ljudi ne znaju ko su oni i nemaju posla s njima. E, sad su se namerili na pogrešne. Sad je dosta“, dodaje se.

Foto: N1 Hrvatska

Na protest prvotno nisu bili pozvani političari, ali je naknadno upućen poziv vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, koji je potvrdio da će se odazvati.

Podsetimo, grupa muškaraca, pripadnika navijačke grupe BBB, napala je u subotu uveče grupu maloletnika te je nekolicini nanela teške telesne povrede zbog kojih su hospitalizovani u osječkom KBC-u. Do napada je došlo kad su čuli da maloletnici pričaju ekavicom.

Pročitajte još...

Podsetimo, trojica napadača se sumnjiče za krivična dela nanošenja teške telesne povrede i pokušaja nanošenja teške telesne povrede, dok je četvrta osoba navedena kao pomagač, odnosno sumnjiči se da je iznajmio stan u Vukovaru kako bi se ostatak napadača mogao sakriti. Svima je određen jednomesečni istražni zatvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare