Petorici uhapšenih u okviru istrage o napadu na maloletnike u Vukovaru u subotu uveče, određen je istražni zatvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Kako je policija ranije saopštila, ispitivanjem su utvrdili da su dvojica 20-godišnjaka, 22-godišnjak i 24-godišnjak učestvovali u tuči 6. januara u Vukovaru i pritom naneli telesne povrede šestorici maloletnika, prenosi N1 Zagreb.

Trojica se sumnjiče (25, 23 i 21) za počinjenje kaznenih dela protiv života i tela, odnosno kaznenih dela teške telesne povrede, a jedan 20-godišnjak za kazneno delo pomoći počinocima.

Prema informacijama koje je objavilo Opštinsko državno tužilaštvo, trojica osumnjičenih počinila su navedena kaznena dela 6. januara 2024. oko 22 i 30 sati u Vukovaru dok je četvrti dva dana kasnije iznajmio stan u Vukovaru radi skrivanja trojice.

Državno tužilaštvo je predložilo sudiji istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora zbog sumnje da će ometati kazneni postupak uticajem na iskaze žrtava i svedoka, ali i zbog mogućnosti da ponove kazneno delo.

N1 Zagreb podseća da se tuča kažnjava s maksimalno tri, a nanošenje teških povreda s pet godina zatvora. Za pomaganje nakon počinjenja kaznenog dela zakon propisuje do pet godina zatvora.

BONUS VIDEO: Kosanović o napadu na maloljetnike u Vukovaru: To je zločin iz nacionalne i vjerske mržnje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar