Ilustracija: Shutterstock/meunierd

Zamenik gradonačelnika Vukovara i predsednik Gradskog odbora SDS S u tom gradu Srđan Kolar izjavio je danas da je stanje pretučenih maloletnika, koje je u subotu napala grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe Bed blu bojs, znatno bolje i oni su pušteni na kućno lečenje.

„Za sada je uhapšeno pet mladića, dok je prema našim informacijama u napadu učestvalo njih sedam-osam“, rekao je Kolar za Radio televiziju Republike Srpske (RTRS). Naglasio da se napad mora najstrožije sankcionisati.

„Mi želimo Vukovar u kojem roditelji neće biti zabrinuti kada im dete izađe iz kuće i ode u školu ili na bilo koju drugu vanškolsku aktivnost“, naveo je Kolar.

Roditelji povređenih maloletnika najavili su protest u Vukovaru za subotu, a podržali su ih lider SDS S Milorad Pupovac i poslanik Boris Milošević.

Vukovarska policija zvanično nije saopštila nacionalni sastav napadnutih maloletnika, a mediji prenose da je među njima bilo i Srba i Hrvata. Takođe, policija nije potvrdila da su napadači pripadnici navijačke grupe BBB, kao ni šta je bio motiv njihove agresije.

Napad na maloletnike u Vukovaru osudio je hrvatski premijer Andrej Plenković zatraživši hitnu identifikaciju i sankcionisanje napadača.

Petorici do sada privedenih određenih je istražni zatvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar