Miodrag Lekić, Milo Đukanović
Miodrag Lekić, Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK/EPA/BORIS PEJOVIC

Na današnjoj sednici Skupštine Crne Gore poslanici nisu glasali za dnevni red, tako da rasprava o predlogu predsednika države Mila Đukanovića o skraćenju mandata parlamentu nije ni održana.

Predednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za danas u 12 sati vanrednu sednicu parlamenta. Međutim,  sednica nije održana, jer je većina poslanika glasala protiv dnevnog reda.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Ðukanovićevog predloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zbog odbijanja Ðukanovića da dodeli mandat Lekiću, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Đukanović je 23. septembra predložio skraćenje mandata sadašnjeg skupštinskog saziva. U predlogu se navodi da se Skupštini saziva izabranog na izborima 30. avgusta 2020. skraćuje mandat. “Poslanicima postojećeg saziva mandat prestaje danom potvrđivanja mandata novoizabranim poslanicima”, piše u predlogu Đukanovića.

BONUS VIDEO „Uticaj Mila Đukanovića nikada nije prestao“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar