Foto: Stephen Frink Collection / Alamy / Profimedia

Nakon što je 22. juna preživeo napad velike bele ajkule u vodama kod mesta Pacific Grove u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, 62-godišnji Stiv Brumer u sredu je otkrio kako je došlo do napada i kako se obranio od ajkule.

Brumer je rekao da se nalazio otprilike 135 metara dalje od plaže kada ga je ajkula ugrizla za stomak, podigla u vazduh te ga zatim tresnula o vodu. Kako je otkrio u videu koji je objavio Medicinski centar Natividad u Salinasu u Kaliforniji, ajkula ga je nakon toga „ispljunula“.

„Mislila je da sam foka. Mi nismo njihova hrana. Gledala me je, bila je odmah do mene. Pomislio sam da mogla ponovo da me ugrize, pa sam je odgurnuo rukom i udario nogom. Nakon toga je otišla“, rekao je Brumer.

POGLEDAJTE JOŠ:

Hirurg Nikolas Rotler rekao je da su zubi za jedan milimetar promašili važnu arteriju u Brumerovom telu. Uprkos tome, profesor je prošao bez ozbiljnijih povreda.

Profesor je rekao da je u Medicinskom centru Natividad primio 28 jedinica krvi. On je prilikom izlaska iz bolnice zahvalio radnicima centra i donatorima krvi koji su mu spasili život.

„Idem kući. Želim da zahvalim Natividadu, ljudima na plaži i vozaču hitne pomoći. Bez vas se ne bih izvukao. Hvala i donatorima krvi. Idem kući. Oporaviću se. Biću dobro zahvaljujući vama“, rekao je Brumer.

On je prilikom izlaska iz Medicinskog centra Natividad na sebi imao majicu na kojoj je pisalo „Preživeo sam napad velike bele ajkule“.

BONUS VIDEO Odjeci napada ajkula: Da li treba ići u Egipat? 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar