Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

U Hrvatskoj se ponavlja scenario iz 2014. godine, delovi zemlje su pod vodom. Iza brojnih pripadnika spasilačkih službi je besana noć. Situacija je bila kritična na karlovačkom području, a premijer Andrej Plenković poručio je građanima da na Guglu vide šta se dešava u Italiji.

U zgradi Karlovačke županije održan je radni sastanak predsednika Vlade Andreja Plenkovića s ministrima, lokalnom zajednicom i nadležnim službama o daljim aktivnostima svih sastavnica sistema bezbednosti i civilne zaštite s ciljem pomoći stanovništvu i sprečavanja šteta zbog porasta vodostaja.

Foto: N1

“Ogromne vode u više županija, traju obrane od poplava, visokih vodostaja reka. Nažalost slična, možda i gora situacija je u drugim evropskim zemljama”, rekao je na početku Plenković.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u odbrani od poplava i koji su pomogli građanima. Istakao je da se radi o rekordnim vodostajima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na pitanje da li je na pojedinim mestima bila moguća bolja reakcija, rekao je: “U Kostajnici koliko znam, Una je bila preko pet metara. Situacija je složena, ali napravljeni su napori. Sistem odbrane možda može biti bolji.”

“… Pogledajte širu sliku, odite na Gugl, pogledajte šta se dešava u Italiji pa ćete videti kako je to, još je gore nego kod nas. Ovo su ogromne prirodne nepogode, bila je izvrsna koordinacija i županije i opština i gradova, HV-a, policije, HGSS-a…”.

BONUS VIDEO Hrvati u strahu od poplava: Najgore se tek očekuje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare