Cetinje policija Crna Gora
Policija Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Pusti čovječe, pregovaraš sa govnetom iz srpskog sveta. Doći će i njima kraj, kao na Kosovu i Hrvatskoj”, reči su koje je matičar Opštine Bijelo Polje Danilo Šćepanović uputio putem Fejsbuka pripadniku Srpske nacionalne zajednice i odborniku Demokratskog fronta u lokalnoj Skupštini Radovanu Rakočeviću, zbog čega slučaj ispituje Više državno tužilaštvo.

Tužilaštvo ispituje da li u radnjama službenika Opštine ima elemenata krivičnog dela – “izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje”, potvrđeno je “Vijestima”.

Šćepanović je ranije osuđivan zbog lažne diplome, a pretprošle godine je izabran za predsednika Opštinskog odbora Patriotsko-komitskog saveza.

Predsednik Petar Smolović i Opština Bijelo Polje, čiji je Šćepanović službenik, nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”, iako su ih dobili pre devet dana.

Foto: MediaBiro

Iz Uprave policije u odgovoru navode da su službenici policije odmah nakon prijave policiji 21. juna upoznali državne tužioce u Višem i Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

“U odnosu na navode policijski službenici su prikupili obaveštenja od podnosioca prijave i prijavljenog. Policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti navedenog događaja, kao i kvalifikaciji događaja”, stoji u odgovoru tima za odnose sa javnošću Uprave policije.

Slučaj je Odeljenju bezbednosti u Bijelom Polju prijavio Šćepanovićev komšija Petar Radovanović.

POGLEDAJTE JOŠ:

U prijavi je naveo da je na Fejsbuku primetio prepisku Šćepanovića i više osoba.

“Niko mi nije sugerisao da prijavim slučaj, već sam to uradio po sopstvenom nahođenju, jer sam pripadnik srpskog naroda i smatrao sam da je u navedenoj objavi sadržan govor mržnje. Želim da naglasim da je moja prijava samo želja da svako bude odgovoran za svoje reči, da moramo poštovati jedni druge i da sam spreman da primim izvinjenje Šćepanovića za uvrede koje je nanio celom spskom narodu”, naveo u Radovanović.