Foto:Avaz.ba

Porodica dečaka od nepunih 14 godina koji je danas pucao u Osnovnoj školi Lukavac grad, poznata je Centru za socijalni rad.

Kako je kazala Amira Hodžić iz ove ustanove, oni su u okviru svoje nadležnosti preduzimali sve aktivnosti pa i upućivali na druge pružaoce usluga.

“Ali, evo, eksaliralo je u najgorem obliku”, kazala je Hodžić, prenosi N1 BiH.

Istakla je kako su u poslednje vreme, nakon svih nesrećnih događaja u Srbiji, primali veliki broj prijava za vršnjačko nasilje i nasilje u porodici.

“Taj problem je eskalirao i prevazilazi, čini mi se, mogućnosti lokalne zajednice i naše ustanove jer bi problem morao biti tretiran multisektorski i multidisciplinarno. Raadi se o detetu koje ima nepunih 14 godina. Centar za socijalni rad će verovatno morati preuzeti brigu o njemu nakon što pravosudni organi urade svoje posao i proceni se psihofizičko stanje”, kazala je Hodžić.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodi kako svim institucijama, od školstva preko sudstva do socijalnog rada, nedostaje stručnog kadra.

“Svi imamo prevelike obime poslova i odgovornosti, pogotovo Centar za socijalni rad. Pretrpani smo brojem predmeta. U situacijama kada imamo teške i komplikovane slučajeve imamo kvalitetan stručni tim koji poduzima sve što je moguće, o konkretnom slučaju sada ne mogu govoriti. Sve ustanove za smeštaj dece i odraslih lica su prepune, ali kada se radi o ovako ozbiljnoj situaciji, očekujem da će se uključiti celo društvo. To je multisektorski problem”, zaključila je Hodžić.

BONUS VIDEO: Hapšenje dečaka iz Lukavca nakon pucnjave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar