Hrvatska nevreme Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIĆ

Nakon izuzetn vrućih dana s letnjim temperaturama, stigla je najavljivana promena vremena. Jače naoblačenje s kišom sa severozapada zemlje postepeno će da se širi na ostale krajeve.

Mestimićno će biti i pljuskova s grmljavinom, na Jadranu moguće izraženijih. Uz osetno zahlađenje kiša će najpre na planinama da pređe u sneg uz stvaranje tanjeg snežnog pokrivača u Gorskoj Hrvatskoj. Duvaće umeren i jak severni i severoistočni vetar, lokalno s olujnim udarima. Na Jadranu južni vetar uveče okreće na jaku i olujnu buru, najpre na severnom delu. Najviša temperatura između 19 i 25 stepeni, u drugom delu dana osetno zahlađenje, javlja DHMZ, a prenosu Jutarnji list.

Zbog jakog vetra na snazi je žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku, osječku, gospićku, splitsku i kninsku regiju, kao i za centralnu i južnu Dalmaciju. Na tim područjima mogu da se očekuju olujni udari severoistočnog vetra. Najjači udari vetra biće veći od 65 km/h.

Pročitajte još...

Za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i severnu Dalmaciju na snazi je narandžasti meteoalarm zbog olujne bure. Najjači udari vetra biće 65-130 km/h, javlja DHMZ.

Za područje Kvarnera i Kvarnerića na snazi je crveni meteoalarm. Tamo je ujutru moguć mestimično jak jugozapadni i južni vetar, a uveče vrlo jaka, mestimično olujna bura. Najjači udari vetra 35-65 čvorova (65-120 km/h).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar