Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Hrvatski premijer Andrej Plenković odgovorio je na današnje prozivke predsednika Zorana Milanovića, nazvao ga je "putinofilom", koji Hrvatsku vodi u izolaciju i da je u zemlji se bilo mnogo bolje dok je šef države boravio u Čileu.

Komentarišući izjavu Milanovića da Hrvatskoj nedostaje naoružanje, Plenković je rekao da su stvari jasne da ne mogu biti jasnije.

„Hrvatska je normalno disala dok se on nije vratio iz Čilea i počeo zagađivati javni prostor, ponovno je to isti repertoar od Udbe pa na dalje. Milanović je putinofil, čovek koji je kazao da ne želi da Hrvatska učestvuje u EU misiji pomoći Ukrajini i to je sada jasno i ovim političkim patuljcima koji nisu bili za. Izveli smo i njih i njega van. Pravi se da nije predsednik zemlje koja je u EU. Ponaša se kao da bi Hrvatska trebalo da bude nesvrstana, vodi nas u spoljnopolitičku izolaciju“, poručio je premijer.

Podsetio je da su “u mandatu ministra odbrane Maria Banožića kupljeni borbeni avioni Rafali“.

Pročitajte još:

“Rešeno je pitanje borbenih oklopnih vozila Bradley, nabavlja se protivvazdušna odbrane. Mi ćemo kupiti još crnih jastrebova, Black Hawk, da bi se on mogao još dodatno vozati tim helikopterima u vreme nekih izleta. Hrvatska vojska nikada više nije ulagala nego u vreme našeg mandata”, tvrdi Plenković.

Premijer smatra da kada bi se sledili stavovi Milanovića, Hrvatska ne bi ušla ni u Šengen, ni u evrozonu, ne bi, kaže, pomagali Ukrajini i ne bi osudili agresiju.

“To je jedna neodgovorna, neozbiljna i izolacionistička politika te izrazito putinofilska. To je politika koju bi trebalo Hrvatsku da dovede u položaj da baš mi budemo ti koji će imati najviše sluha za Putinov režim”, naveo je Plenković.

BONUS VIDEO Nastavlja se sukob: Plenković tvrdi da Vučić nije odložio sankcije Srbiji na rusku naftu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar