Foto: TANJUG/AP Photo/Kunyakit Thanawtchaikun

Policija je spasila jednu ženu na Tajlandu nakon što ju je piton stezao više od dva sata.

Ova 64-godišnja žena, koja se predstavila kao Arom, prala je sudove kod kuće na periferiji tajlandske prestonice kada je osetila nekoliko ujeda na nozi, rekla je ona na policijskom video snimku do kojeg je došao CNN i koji je zabeležio napad.  „Zmija je samo jurnula napred i ujela me“, rekla je.

Piton se zatim omotao oko nje sve dok nije pala na zemlju. Kako je saopštila policija, dva sata se bezuspešno borila da se oslobodi od zmijskog zatezanja.

Žena je vapila za pomoć, ali se u početku niko nije javio. Na kraju je jedan od njenih komšija čuo njene uznemirene pozive i zatražio pomoć policije.

„Bili smo šokirani kada smo videli da je žena na podu dok se piton omotao oko (nje)“, rekao je za CNN u četvrtak za CNN narednik policije Anusorn Vongmali iz policijske stanice Fra Samut Čedi u Samut Prakanu, provinciji južno od Bangkoka. „Zmija je bila zaista velika.“

Na snimku koje je snimila policija, Arom je viđena kako sedi na podu male sobe, zarobljena u stisku pitona, koji joj se omotao oko struka.

Pročitajte još:

Spasiocima je trebalo oko 30 minuta da je oslobode, nakon čega je upućena u bolnicu na lečenje, navodi policija.

Zmija je nakon toga pobegla, saopštila je policija i dodala: „Nismo mogli da je uhvatimo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare