Foto: Shutterstock

Pas heroj je umro nakon što je spasio četvoro dece da ih ne povredi rotvajler. Zastrašujući incident dogodio se na seoskom imanju u Linharesu u Brazilu, 25. maja.

Prema rečima vlasnika psa heroja, Aderalda Bergama, rotvajler pripada komšiji i ranije je napao druge ljude.

Pinčer, po imenu Bili, ubijen je dok je pokušavao da zaštiti četvoro dece, starosti između tri i sedam godina, od opasnog psa.

Aderaldo je rekao da vlasnik opasnog psa, pušta rotvajlera da slobodno luta i da se taj pas često pojavljuje na njegovoj zemlji.

On je lokalnim medijima rekao: „On pripada komšiji. Imanja su velika, a deca se igraju na različitim mestima. Komšijin pas svuda luta, uvek nevezan. Ugrizao je oko četiri ili pet ljudi. I ovoga puta, deca su se igrala u mojoj bašti kada je rotvajler stigao veoma uznemiren“.

Aderaldo je nastavio: „Bili se igrao sa decom. Ali kada je Bili video psa kako prilazi deci, napao je psa beskrajnom hrabrošću. Dok je Bili branio decu, roditelji su izašli da spasu svoje mališane. Bili je dao život da spase decu, bio je veliki heroj. To je veoma tužna priča. Toliko puta sam upozoravao komšiju da bude oprezan sa tim psom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pinčer, koji je bio sa Aderaldovom porodicom godinu dana, odveden je kod veterinara, ali je doživeo smrtonosni zastoj srca zbog zadobijenih povreda.

Aderaldo je rekao: „Bili je na kraju umro. Nije bilo do novca, ništa nismo mogli da uradimo jer su povrede bile teške.“

On je lokalnim medijima rekao i za bol kada je svojoj četvorogodišnjoj ćerki rekao da je Bili umrla.

Aderaldo je rekao: „Već joj nedostaje… Već pokušavamo da nabavimo drugog psa i da mu damo isto ime.“

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar