Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Otac je otišao u policijsku stanicu u Dijepu u Francuskoj da prizna ubistvo svoje troje dece. Tri tela devojčica od 11, 10 i 5 godina pronađena su u Alfortvilu, u Val de Marnu, ove nedelje popodne. Veruje se da su najmanje dve umrla od uboda nožem.

Scena užasa šokirala je policajce koji su ove nedelje otvorili vrata male kuće na keju Žan-Batist-Klement, u Alfortvilu. Početkom popodneva, jedan otac se pojavio u policijskoj stanici da prizna da je ubio svoje troje dece u svom stanu koji se nalazi u Alfortvilu.

U gradskoj skupštini otvorena je krizna jedinica

Policajci su odmah upućeni na lice mesta, ali su mogli da konstatuju smrt troje dece tek nakon što su nasilno otvorili vrata zaključane kuće. Mala kuća koja gleda na Senu, koja se nalazi ispod, a koju su nedeljni šetači gledali danas popodne sa tugom, prenosi Le Parisijen.

Prema prvim elementima istrage koja tek počinje, troje dece je otkriveno u kući: jedno na sofi, dvoje pod ćebetom. Dve devojčice su umrle od uboda nožem. To su bile tri ćerke čoveka koji se predstavio u Dijepu, saopštila je gradska skupština Alfortvila koja večeras otvara kriznu jedinicu za suočavanje sa ovom tragedijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Majka nije pronađena

Prema našim saznanjima, mališani su bili starosti 11, 10 i 5 godina. Brojno osoblje je bilo raspoređeno na licu mesta ove nedelje popodne, uključujući predstavnika javnog tužilaštva Kretej. Još ne znamo okolnosti tragedije.

Ali onaj koji se predstavio kao otac dece je muškarac rođen u Maroku, star 41 godinu, već poznat policiji i pravosudnim službama po nasilju u porodici i nad maloletnikom od 15 godina. To su činjenice su ga osudile 2021. i koje su ga odvojile od partnerke i njegovih ćerki.

Ove nedelje, krajem popodneva, majku je tražila policija. Policija strahuje da je i ona mogla da pretrpi nasilje.

„Još uvek ne znamo u kojoj školi su se školovale tri devojčice, ali jedinice za psihološko slušanje će očigledno biti raspoređene ovog ponedeljka ujutru nakon ove užasne porodične tragedije“, obećava Luc Carvounas (PS), gradonačelnik Alfortvila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar