Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Novi sukobi izbili su između azerbejdžanskih i jermenskih trupa jutros, prenosi ruska novinska agencija TAS S pozivajući se na jermensko ministarstva odbrane.

Portparol jermenskog ministarstva je saopštio da je Azerbejdžan upotrebio dronove, artiljeriju i minobacače na granici dve države gde je situacija, prema njegovim rečima, i dalje napeta, prenela je agencija RIA Novosti.

U borbama na granici između Jermenije i Azerbejdžana tokom jučerasnjeg dana poginulo je oko 100 vojnika, a novi napadi sa obe strane podstiču su strahove oko obnavljanja širih neprijateljstva između ovih dugogodišnjih protivnika, prenosi AP.

Jermenija je prijavila gubitak 49 vojnika u borbama, a Azerbejdžan je saopštio da je u jučerašnjim sukobima pognulo njegovih 50 vojnika, navodi američka agencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je Jermeniju i Azerbejdžan „da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija, pokažu maksimalnu uzdržanost i reše sva otvorena pitanja kroz dijalog i sprovođenje prethodnih sporazuma“, saopšteno je iz UN.

Savet bezbednosti UN zakazao je za danas zatvorenu sednicu povodom o obnavljanja sukoba u regionima na azerbejdžansko-jermenskoj granici.

Tokom noći u utorak izbili su oružani sukobi na jermensko-azerbejdžanskoj granici, a strane se međusobno optužuju da su započele novo zaoštravanje odnosa.

Azerbejdžanski mediji izvestili su u utorak da su se Baku i Jerevan dogovorili o prekidu vatre koji je stupio na snagu juče od 9 časova po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: Ruski kamioni u nuklearnoj elektrani u Zaporožju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)