Foto: REUTERS/Nicolas Economou

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da je u nedelju uveče na severnom delu Krfa izbio veliki i snažan požar, da je jedna srpska porodica evakuisana iz hotela koji je bio u opasnosti, kao i da su se ambasadi obratile tri srpske državljanke koje su došle u sopstvenom aranžmanu i koje su tražile savet kako da se ponašaju.

„Ambasada je stalnom u kontaktu sa našim počasnim konzulom na Krfu Spiridonom Mastorasom, koji je jutros saopštio da je požar noćas stabilizovan, da je jedna srpska porodica bila evakuisana iz hotela, koji je bio u opasnosti, ali da se očekuje da se neće vratiti tokom dana. Mastoras je izrazio optimizam da je opasnost prošla“, rekao je on Tanjugu.

Foto: REUTERS/Nicolas Economou

Kako je dodao većina srpskih turista dolazi preko agencija, koje na izvestan način vode brigu i koordinišu kretanje i ponašanje grupa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Spasojević je rekao i da je borba sa vatrom trajala celu noć, da su tri vatrogasca hospitalizovana, a 60 ljudi je evakuisano brodovima sa jedne plaže, budući da do nje nije moglo da se pristupi drumom.

„Herojskim naporima vatrogasaca odbranjeno je 12 manjih naselja, koja su bila ugrožena, tako da nijedna kuća nije izgorela“, rekao je Spasojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar