Pucnjava u centru Brisel Foto:Belga / ddp USA / Profimedia

Belgijsko federalno javno tužilaštvo saopštilo je večeras da su u pucnjavi u Briselu ubijene dve osobe, kao i da je još jedna osoba povređena, ali se nalazi van životne opasnosti.

„Istraga je u toku, još uvek niko nije uhapšen“, rekao je portparol tužilaštva Erik van der Sipt i dodao da je osumnjičeni 45-godišnji Abdesalem L, prenosi belgijski list HLN.

Stanovnicima Brisela ja savetovano da ostanu kod kuće, prenosi Tanjug.

Pucnjava u centru Brisela Foto:Tanjug/AP Photo/Nicolas Landemard

Dodao je da na prvi pogled ne postoji veza između napada u Briselu i situacije na Bliskom istoku gde je u toku rat Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

On je naveo da se preduzimaju sve mere kako bi navijači bezbedno napustili stadion Kralj Boduen, nakon što je prekinuda fudbalska utakmica belgijske i švedske reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Pucnjava u centru Brisela Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Počinilac je, prema novim informacijama koje belgijski HLN doznaje iz policije, prvo pucao na taksi kombi u kojem su bile dve žrtve. Potom je otišao da puca u treću žrtvu.

Zatvorene stanice metroa

Briselska firma za javni prevoz MIVB potvrđuje da su stanice podzemne železnice King Baudouin i Hejsel trenutno zatvorene, ali naglašavaju da tamo nije bilo pucnjave, prenosi Index.hr.

Pucnjava u centru Brisela Foto:Tanjug/AP Photo/Sylvain Plazy

Briselskoj prevozničkoj firmi MIVB podnesen je zahtev za zatvaranje još nekoliko stanica metroa, doznaje Belga iz upućenog izvora. No konačna odluka još nije donesena.

Čekaju se dalje smernice Nacionalnog kriznog centra.

PROČITAJTE JOŠ:

Kraljevska palata: Šokirani smo večerašnjom pucnjavom u Briselu

Kraljevska porodica Belgije saopštila je večeras da je šokirana pucnjavom u Briselu u kojoj su stradale dve osobe švedske nacionalnosti, a jedna je povređena.

„Šokirani smo večerašnjom pucnjavom u našoj prestonici. Naše misli su, pre svega, sa žrtvama, njihovim porodicama i najmilijima“, navodi se u objavi kraljevske palate na društvenoj mreži X (Tviter).

Dodaje se da kraljevska palata podržava snage bezbednosti koje trenutno čine sve da uđu u trag osumnjičenom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar