Foto: Printscreen/Twitter/ФБК

Žena koje je večeras upala u studio ruskog državnog Kanala 1 i prekinula direktan prenos programa zove se Marina Ovsianikova i do danas je i sama radila za ovu televizijsku kuću. Sada se oglasila.

Marina Ovsianikova upala je večeras u studio ruskog državnog Kanala 1 tokom direktnog prenosa važne informativne emisije „Vremja“, stala iza voditeljke i podgla natpis sa parolama:

„NE RATU, zaustavite vojnike. Ne verujte propagandi, ovde vas lažu“.

Neposredno nakon toga, Ovsianikova je snimila video poruku u kojoj objašnjava žašto je to uradila, i zašto baš tako, tada i tu. Njene reči prenosimo u celosti:

„Ono što se dešava u Ukrajini je zločin i Rusija je agresor. Odgovornost za ovu agresiju leži na savesti samo jedne osobe, a ta osoba je Vladimir Putin. Moj otac je Ukrajinac, moja majka Ruskinja, i njih dvoje nikada nisu bili neprijatelji. Ova ogrlica na mom vratu je simbol činjenice da Rusija može odmah da zaustavi bratoubilački rat a da naši bratski narodi i dalje mogu da se pomire.

Nažalost, poslednjih nekoliko godina radim za Kanal 1. Radila sam na propagandi Kremlja i veoma se stidim toga – što sam pustila ljude da lažu na TV ekranima i dozvolila da se ruski narod zombifikuje.

Nismo rekli ništa 2014. godine kada je tek počelo. Nismo se bunili kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Samo smo ćutke gledali ovaj neljudski režim. Sada se ceo svet okrenuo protiv nas i ni deset generacija naših potomaka neće moći da speru ovaj bratoubilački rat.

Mi, ruski narod, razmišljamo i inteligentni smo. Samo je u našoj moći da zaustavimo ovo ludilo. Idite na proteste i ne bojte se ničega, ne mogu sve da nas pohapse“.

Prema podacima OVD-Info, nevladine organizacije za praćenje hapšenja na protestima širom sveta, na anti-ratnim protestima u Rusiji od početka invazije uhapšeno je skoro 15.000 ljudi.

Bonus video: Crnogorski AEM zabranio TV Happy – šta kaže REM? 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare