Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Pacijentkinja koja je na hitni prijem bolnice Sveti Duh došla zbog uganuća zgloba, a onda se čekajući ugušila pecivom, nije smela da bude sama. Takođe je dokazano da je ova 62-godišnjakinja imala više psihijatrijskih dijagnoza.

Jutarnji list poseduje dokumentaciju koja to dokazuje. U dokumentu je navedeno da je žena u bolnicu primljena 2. juna, a preminula je 10. juna u 19 sati.

„Radi se o psihijatrijskom bolesniku koji je primljen na Kliniku za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lečenje nakon reanimacije u zbog kardiorespiratornog zastoja izazvanog asfiksijom hrane. Pacijentkinja je primljena zbog frakture desne potkolenice“, navedeno je u dokumentu.

Hrvatska, hitna pomoć
Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

Dalje se navodi kako je nakon reanimacije stavljena na respirator, zatim na terapije, ali i da je došlo do progresije edema velikog i malog mozga pa više nije reagovala na terapije već je umrla.

Reč je o još jednom slučaju koji je zgrozio javnost, s obzirom na to da je ovo već treći slučaj neobične smrti u istoj bolnici.

U ovom slučaju, pacijentkinji je, kako portal nezvanično saznaje, zbog psihičkih bolesti još ranije bila oduzeta radna sposobnost, tako da je imala staratelja.

Foto:Shutterstock/DarioZg

Uprkos tome ostavljena je sama u čekaonici, pa niko nije odmah primetio gušenje, zbog čega je osam dana kasnije i preminula.

Telo je odmah prevezeno na obdukciju, kako bi se ovaj put izbegao scenario od prošlog slučaja kad je pacijent kojega je u čekaonici pronašla ćerka.

Iz bolnice su ranije potvrdili slučaj i dodali kako je nesrećni događaj prijavljen Upravi u petak 9. juna, a Uprava je u ponedeljak 12. juna pokrenula postupak unutrašnje kontrole, kako bi dobila celovit i merodavan uvid u slučaj.

Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

„O rezultatima postupka obavestićemo javnost. Izjavljujemo saučešče porodici preminule pacijentkinje i u potpunosti podržavamo njihova nastojanja da dobiju odgovore i pronađu mir“, rekli su iz bolnice.

S druge strane, gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je to prvi put da je u bolnicu došla policija.

„Ali neka, neka se sve raščisti. Nije bila nasilna smrt ili nešto zbog čega bi trebalo da se zove policija, ali u redu“, kazao je Tomašević i dodao da je bolnica pokrenula unutrašnju kontrolu, a i inspekcija Ministarstva zdravlja će istražiti slučaj.

Pročitajte još...

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je u toku istraga vezana za slučaj pacijentkinje preminule na hitnom bolničkom prijemu koji će obuhvatiti i nesrećan slučaj u porodilištu.

Tužilaštvo i policija takođe istražuju i prethodni smrtni slučaj, kada je ćerka pronašla mrtvog oca koji je umro od šoka prouzrokovanog krvarenjem zbog čira na želucu kao i gušenjem.

BONUS VIDEO Skriveni dragulj hrvatske obale – Plaža Pasjača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar