Hjuston muzicki festival
Hjuston muzički festival Foto:Tanjug/KTRK via AP

Pokrenuto je vše istraga koje bi trebalo da utvrde kako je došlo do smrtonosnog stampeda na festivalu Astrovorld u Hjustonu, u toku sinoćnog koncerta Skota Trevisa u kome je život izgubilo osam osoba, a na desetine njih je povređeno.

Pročitajte još:

Zvaničnici iz Hjustona rekli su da se obdukcije žrtava obavljaju ubrzano kako bi se tela žrtava vratila porodicama, dok će identiteti nekih od žrtava biti objavljeni u nedelju.

„Nastradali su mladi, dvoje ih je imalo 14 i 16 godina, dvoje 21, dvoje 23, dok je jedna osoba imala 27 godina“, gradonačelnik Hjustona Sivester Turner.

Šta se dogodilo?

Na početku koncerta reprera Skota Trevisa jedan deo posetilaca je, pokušavajući da uđe u ograđeni prostor, te se napravio stampedo.

„Najgori deo incidenta dogodio se oko 21.15 sati po lokalnom vremenu, kada je oko 50.000 ljudi nagrnulo ka bini, kaže šef lokalnih vatrogasaca Semjuel Penja. Prisutni tvrde da je bilo zastrašujuće, i da se sve desilo jako brzo.

Načelnik hjustonske policije kaže da se još ne zna šta je tačno izazvalo takav stampedo, da inspektori rade na slučaju.

Neto čuvaru ubrizgao narkotik u vrat

Šef vatrogasne službe rekao je i da su lekari nekoliko osoba morali da oživljevaju lekom Narkan, koji se daje nakon predoziranja, uključujući i čuvara kojemu je neko drogu ubrizgao u vrat.

Festival Astrovorld koji je trebalo da bude završen 6. novembra, zatvoren je ranije, nakon ovog incidenta, kako kažu, iz bezbednosnih razloga.

BONUS VIDEO: Stampedo u Kabulu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram