Foto:Shutterstock/Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong/EPA-EFE/ORLANDO BARRIA

Osim značajnih svetskih događaja, nedelju za nama su nažalost obeležile i izuzetno loše i tragične vesti. Pucnjave, napadi nožem, brutalna ubistva i napadi pasa su dramatični događaji zbog kojih je policija morala da interveniše, kako u regionu i Evropi, tako i u ostatku sveta.

Svinja ubila mesara

Mesara iz Hong Konga je ubila svinja, sve dok je pokušavao da je zakolje, saopštila je tamošnja policija.

Muškarca (61), koji je radio u mesari na severnoj periferiji grada blizu granice sa kontinentalnom Kinom, svinja je oborila na zemlju, pri čemu je zadobio ubodnu ranu nožem od 40 centimetara, prenosi CNN.

On je prethodno životinju uspavao šokerom, ali se ona u međuvremenu probudila i prevrnula ga.

Njega je kolega pronašao kako leži na zemlji bez svesti, sa ubodnom ranom. Prebačen je u bolnicu i kasnije je potvrđeno da je mrtav. Gradsko odeljenje saopštilo je da je pokrenulo istragu.

Foto: Shutterstock/Wirestock Creators/James Jiao

Sa mačetom u rukama ušao u crkvu

Na drugom kraju sveta, crkveni radnik je ubijen, a sveštenik teško ranjen u sredu uveče kada je čovek koji je držao mačetu upao u dve crkve na jugu Španije. Tužioci su odmah pokrenuli istragu o terorističkom napadu koji se dogodio u južnoj španskoj regiji Andaluzija. Pojedini mediji su objavili i snimak, na kojem se vidi kako napadač sa mačetom hoda ulicama.

„Nešto posle 19:00 časova, muškarac je ušao u crkvu San Isidro u Alhesirasu, gde je, naoružan mačetom, napao sveštenika i ranio ga“, navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova i dodaje:

„Nakon toga je ušao u crkvu Nuestra Senora de La Palma u kojoj je, nakon što je naneo štetu, napao crkvenog radnika. Radnik je uspeo da izađe iz crkve, ali ga je napadač uhvatio napolju i zadobio je smrtne povrede“.

Foto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nekoliko trenutaka kasnije, napadač je razoružan i uhapšen i trenutno je u policijskom pritvoru. Dve crkve su udaljene nekoliko stotina metara i nalaze se u oblasti veoma blizu pristaništa.

Policija je prvobitno saopštila da je nekoliko ljudi ranjeno, ali je kasnije razjasnila da je u pitanju bio samo sveštenik, a hitne službe su potvrdile da je zadobio povrede vrata. Gradonačelnik Alhesirasa rekao je da se preminuli crkveni radnik zvao Dijego Valensija i identifikovao sveštenika kao Antonia Rodrigeza.

U objavi na Tviteru, lokalna skupština je rekla da je Rodrigez (74) slavio evharistiju u crkvi San Isidro kada je napadnut, opisujući njegovo stanje kao „ozbiljno, ali stabilno“. Policijski izvor rekao je AFP-u da je napadač nosio dugu odoru i da je „nešto vikao“ dok je izvodio napad.

Foto: Nono Rico / ContactoPhoto / Profimedia

Pucnjava u Kaliforniji

Istražitelji u Kaliforniji pokušavaju da utvrde zašto je muškarac (72) u subotu otvorio vatru u plesnoj dvorani blizu Los Anđelesa i ubio 11 osoba pre nego što je izvršio samoubistvo nekoliko sati kasnije.

Osumnjičeni, koji bio je redovan gost u plesnoj dvorani, držao je neformalne časove i čak se sastajao sa bivšom ženom na tom mestu, tvrde njegovi prijatelji , prenosi Rojters.

Napadač identifikovan kao Hu Kan Tran, ispalio je 42 metka na proslavi Lunarne Nove godine u popularnom plesnom studiju Star, u pretežno azijsko-američkom gradu Monterej Park, istočno od Los Anđelesa.

Broj mrtvih je porastao na 11, nakon što je još jedna soba podlegla ranama u ponedeljak u bolnici, gde je nakon incidenta ukupno hospitalizovano 10 osoba, od toga sedam u kritičnom stanju.
Oko 20 minuta nakon pucnjave u Monterej Parku, Tran je ušao u još jedan plesni klub u obližnjem gradu Alhambra. Međutim, prisutni građani su mu oteli pištolj pre nego što je mogao da zapuca i tako prema navodima policije, verovatno osujetili drugi napad.

Tran je zatim pobegao, a oko 12 sati kasnije, policajci u gradu Torensu, takođe blizu Monterej Parka, prišli su belom kombiju koji je on vozio. Zatim su čuli pucanj, kada je osumnjičeni izvršio samoubistvo.

Gradonačelnik Moneterej parka, Henri Lo, izjavio je da istražiteljil razmatraju „lične odnose“, kao mogući motiv. Tran, koji je često dolazio u tu plesnu dvoranu, možda je želeo da ubije svoju bivšu suprugu, koja je takođe posećivala to popularno mesto na kome se su preko oko dve decenije i upoznali, rekao je Lo.

Kalifornija pucnjava Foto:ABC Affiliate KABC via REUTERS/Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong/EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN/EPA-EFE/DAVID SWANSON

Valentinu dečko udavio pa raskomadao

U Kolumbiji, Valentinu Trespalasios ubio je, a zatim raskomadao dečko Džon Poulos. On je uhapšen na aerodromu nakon što je telo njegove devojke pronađeno raskomadano u koferu.

Telo Valentine, koja je radila kao di-džej, pronašao je u plavoj torbi beskućnik dok je njen dečko uhapšen na aerodromu u susednoj zemlji.

Prema preliminarnoj istrazi, 23-godišnja žrtva je zadavljena na smrt i raskomadana pre nego što je stavljena u torbu i bačena u kantu za smeće u Bogoti u Kolumbiji.

Valentinin dečko označen je kao glavni osumnjičeni za njenu smrt.

Čovek, identifikovan kao Džon Poulos (35), navodno je pobegao iz zemlje u Panamu gde je uhapšen dok je pokušavao da se ukrca na let za drugu zemlju – za koju se pretpostavlja da je Turska.

Osumnjičeni, koji dolazi iz Teksasa u SAD, priveden je 24. januara. Valentina i Džon su se zabavljali oko osam meseci pre njenog ubistva 22. januara. Par se upozao na muzičkom događaju gde je žrtva nastupala kao DJ.

Kolumbijska nacionalna policija izvršila je pretres kuće, kao i automobila koji je osumnjičeni iznajmio po dolasku u zemlju iz SAD.

Valentina Trespalacios Foto: Facebook/Valentina Trespalacios

Pas puškom ubio čoveka

Džozef Smit, tridesetogodišnji vodoinstalater iz Vičite u Kanzasu poginuo je na licu mesta kada je njegov pas stao na pušku i ispalio mu hitac u leđa, prenose američki mediji.

Nesrećni mladić tog je jutra pošao u lov na srne u društvu prijatelja, a tragedija se odvila u trenutku kada je njegov pas počeo da se premešta na zadnjem sedištu kamioneta gde je bila odložena lovačka oprema.

Tada je stao na pušku koja je opalila, a metak je pogodio Smita u grudi.

Nesrećni mladić tog je jutra pošao u lov na srne u društvu prijatelja, a tragedija se odvila u trenutku kada je njegov pas počeo da se premešta na zadnjem sedištu kamioneta gde je bila odložena lovačka oprema.

Tada je stao na pušku koja je opalila, a metak je pogodio Smita u grudi. Uprkos tome što su Hitna pomoć i policija stigli na mesto nesreće samo nekoliko minuta i odmah započeli s reanimacijom, Smitu više nije bilo pomoći.

Foto: Printscreen/YouTube/Pablo Ramos García/@doncaiman

Još jedno krvoproliće u Kaliforniji

Neposredno nakon krvavog pira u plesnom studiju u Kaliforniji, dogodile su se još dve pucnjave, u kojima je ubijeno sedmoro ljudi.

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Čang Li Zao.

On je, bez opiranja, uhapšen dva sata posle napada na parkingu jedne od policijskih stanica okruga San Mateo, objavio je San Francisko Kronikl. Li Zao je uhapšen nakon što se dovezao u blizinu šerifove kancelarije u okrugu San Mateo.

Muškarac je nosio belu kapu, prsluk i crvenu košulju dugih rukava. U njegovom automobilu je pronađeno oružje.

Zvaničnik okruga San Mateo, Dejv Pajn, saopštio je da su četiri osobe ubijene na farmi pečuraka, a tri u špediterskoj firmi na periferiji grada Halfmun bej, na oko 50 kilometara južno od San Franciska. Jedna od žrtava je pronađena ranjena i ona je sa povredam opasnim po život prenačena u medicinski centar Stanford.

Kalifornija pucnjava Foto:Tanjug/San Mateo Sheriffs Department via AP

Pas ugrizao devojčicu za glavu

Nešto bliže Srbiji, u banjalučkom naselju Lauš, pas je napao devojčicu i ugrizao je za glavu.

Prema saznanjima Srpskeinfo, radi se o psu rase akita, a devojčica je zadobila teške povrede.

U PU Banjaluka su rekli da im je oko 16.50 časova, prijavljeno da je u banjalučkom naselju Lauš, maloletnu osobu ugrizao pas.

„Izlaskom na lice mesta utvrđeno je da je M.T. iz Banjaluke na livadi pored ulice Bose Živković u Banjaluci šetao svog psa bez povoca, te da je u jednom trenutku pas skočio na maloletnicu i ugrizao je u predelu glave“, pojasnili su u policiji.

Maloletnici je ukazana lekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

PROČITAJTE JOŠ:

Čopor pasa napao dečaka i majku

Slično se dogodilo i u Americi, gde je čopor agresivnih pasa napao i izjedao majku i dečaka (7) u saveznoj državi Ajdaho. Nekoliko sati nakon napada, mališan je podlegao povredama, dok je žena zadržana na bolničkom lečenju.

Kako je saopšteno iz policije, majka i dečak su bili pripadnici lokalnog američkog plemena. Njih su napali vlasnički psi – dva rotvajlera i dva mešanca.

Zvaničnici navode da vlasnici pasa nisu pripadnici plemena i da je imovina na kojoj se napad dogodio u njihovom vlasništvu. Plemenske vođe su eutanazirale pse nakon napada i optužile njihove vlasnike za 15 kršenja Uredbe o životinjama.

Foto: Shutterstock

Nožem ubadao putnike u vozu

Nemački mediji preneli su da su dve osobe usmrćene, a nekoliko osoba ranjeno kada je, prema prvim informacijama, jedan muškarac napao nožem putnike u vozu, koji je saobraćao na liniji Kil-Hamburg.

Kako navodi Špigel, portparol policije je rekao da je najmanje pet osoba ranjeno, a da su dve podlegle povredama.

Nemačka policija saopštila je da je muškarac napao nožem nekoliko putnika pre nego što je voz, koji je putovao iz kila ka Hamburgu, stigao na železničku stanicu u Brokštetu.

Foto: Tanjug/Jonas Walzberg/dpa via AP

Četvorica silovala devojku, pa je izbacili iz auta

Medison Bruks (19), preživela je brutalno silovanje od strane četvorice muškaraca koji su je nakon gnusnog čina izbacili iz vozila, i preko nje je samo nekoliko minuta kasnije prešao automobil koji ju je i usmrtio.

Četiri muškarca osumnjičena za silovanje 19-godišnje Bruks, studentkinje Državnog univerziteta u Luizijani, uhapšena su, saopštila je američka policija.

Kaivon Deondre Vašington (18), Everet Li (28) i Kasen Karver (18) su se predali, a četvrti osumnjičeni, 17-godišnjak koji nije identifikovan jer je maloletan, predao se dan ranije. Oni su, kako prenosi Njujork post, žrtvu nakon silovanja izbacili iz auta, a na putu ju je udario automobil i usmrtio.

Foto: Instagram/madibrooks

Bruks je kobne noći pila u baru u blizini kampusa, gde je 15. januara upoznala 17-godišnjeg osumnjičenog. Između 1 i 2 sata s tinejdžerom i njegovim prijateljima otišla je iz lokala. Karver je, kako tvrdi, sedeo na vozačevom mestu, Li na suvozačevom sedištu, a Vašington i 17-godišnjak bili su pozadi sa Bruks.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar