Foto: Screenshot/WhatsUpCams

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se vide kataklizmični oblaci koji su prekrili nebo nad Hrvatskom, i to u trenutku kada se svakog časa očekuje početak nove razorne superćelijske oluje.

„Prizor je wow! Evo kakva mrcina stiže kod Višnjana, guta celu zapadnu Istru. Moćno izgleda. Uskoro očekujemo nalet vetra“, kazao je napisao je autor snimka Petar Radovan.

Ovaj video uplašio je građane Hrvatske, koji strahuju da će se ponoviti scenario koji su preživeli u sredu, kada je superćelijska oluja paralisala čitavu zemlju, piše Dnevnik.hr.

Podsetimo, kako se može videti na nekoliko meteoroloških sajtova koji prate trenutne vremenske prilike, u Hrvatsku upravo iz Slovenije stiže novo nevreme.

Jedan od nekoliko frontova koji dolaze iz Slovenije već je stigao preko Zagreba. Кretao se iz pravca Novog Zagreba i trenutno se nalazi iznad Samoborskog gorja i većeg dela Zagreba. Otprilike iz tog pravca u sredu posle podne došlo je jako nevreme. U Zagrebu je počelo da grmi još u ranim jutarnjim časovima.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENIČAR/ bg

Drugi front je stigao iz Slovenije na područje Gorskog kotara, tačnije Delnica i Vrbovskog, i ide ka Ogulinu.

Treći front se kreće od slovenačke Postojne prema hrvatskoj granici, pokazuje vremenska prognoza.

Takođe, meteorolozi prognoziraju da su šanse za grmljavinsko nevreme iznad 70 odsto u karlovačkoj regiji (uključuje Baniju), Lici i Gorskom kotaru, riječkoj regiji (uključuje Istru), splitskoj regiji i kninskoj regiji, a iznad 60 odsto u zagrebačkoj regiji (uključuje sever Hrvatske i veći deo središnje Hrvatske) te u osječkoj regiji (uključuje Slavoniju, Baranju i Srijem).

Pročitajte još:

Podsetimo, u sredu je na teritoriji Balkana superćelijska oluja, kako je nazvano ovo razorno nevreme, najteže pogodilo Hrvatsku u kojoj je  odnelo dva života u Zagrebu i dva u Slavoniji, dok je u glavnom gradu Hrvatske povređeno je više desetina osoba, a materijalna šteta je velika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare