Benjamin Netanyahu, Yair Netanyahu Foto:THOMAS COEX / AFP / Profimedia

Izgleda da stariji sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Jair ne žuri da se pridruži izraelskoj vojsci jer je snimljen kako luta po luksuznom stambenom kompleksu na Floridi, dok rekordan broj rezervista vodi brutalni rat protiv Hamasa u pojasu Gaze.

Na fotografijama koje je zabeležio Dejli mejl, Bibijev sin snimljen je kako se izležava na terasi luksuznog kompleksa koji košta 5.000 dolara mesečno, pijucka piće i zabavlja drugare.

Jair ima 32 godine i ispunjava uslove za služenje rezervnog sastava izraelske vojske, dok ne napuni 40 godina.

Njegov otac je prošle nedelje obećao potpunu pobedu nad Hamasom i naredio IDF trupama da se pripreme za veliku kopnenu ofanzivu na gusto naseljeni grad Rafa u južnoj Gazi.

Ali Netanjahuov bojni poklič ne važi za Jaira i njegove goste, od kojih je jedan fotografisan sa VR naočarima, dok je drugi koristio svoj telefon da fotografiše panoramski pogled na more i grad.

Jair, koji ima svoj podkast i bavi se aktivizmom na društvenim mrežama, proveo je veći deo 2023. u SAD-u, uprkos pokolju 1.200 Izraelaca, uglavnom civila i rejvera koji su prisustvovali muzičkom festivalu Nova.

Netanjahu junior je konačno pokleknuo pod pritiskom javnosti i krajem novembra odleteo u Tel Aviv, gde je fotografisan kako upravlja telefonima za hitnu pomoć nevladine organizacije.

Ali on se već vratio u SAD sredinom januara, saznaje Dejli mejl, i odseo na nekoliko kilometara od Majami Biča, a izvori kažu da Jaira danonoćno čuvaju dva naoružana agenta iz izraelske službe bezbednosti Šin Bet koji ga prate u teretanu, bazen i kad god napusti stan.

Kompleks u kojem je Jair odseo se može pohvaliti sadržajima u stilu odmarališta, uključujući teniske terene, spa centar, salon za igre, privatni bioskop i vinski podrum.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar