Osumnjičenoi za pokušaj ubistva Trampa Rajan Rut FOTO: Fejsbuk

Pojavili su se novi detalji iz prošlosti Rajana Rauta, osumnjičenog za pokušaj ubistva Donalda Trampa. Godine 1991. novine News & Record su pisale o njemu jer je pomogao u odbrani žene od navodnog silovatelja.

Pod naslovom „Borba protiv kriminala se isplati“, tada 25-godišnjak je opisan kao „supergrađanin“ nakon što je dobio i priznanje “policijski Oskar” od policijskog udruženja Grinsboroa.

Optužbe za „oružje za masovno uništenje“

Međutim, Vašington Post izveštava da javni zapisi takođe pokazuju da je Raut dobio krivične prijave u dva odvojena incidenta 2002. godine zbog posedovanja „oružja za masovno uništenje“.

Nije jasno šta se podrazumeva pod „oružjem za masovno uništenje“, ali jedna od definicija kaže da je to svako oružje koje može da ubije ili ozbiljno povredi veliki broj ljudi, ili da nanese značajnu štetu objektima ili prirodi.

Raut se izjasnio krivim po prvoj tački u aprilu 2002. godine, ali nikakvi drugi detalji nisu objavljeni.

Pročitajte još:

Zabarikadirao se u zgradi, imao mitraljez

News & Record je izvestio da se kasnije te godine zabarikadirao u zgradi “United Roofing” u Grinsborou na tri sata i da je bio naoružan mitraljezom.

Incident je počeo nakon što je zaustavljen zbog blokade saobraćaja, ali ga je policija na kraju bez većih problema uhapsila.

Zatim se izjasnio krivim za vožnju bez dozvole ili registracije, pružanje otpora javnom službeniku i nošenje skrivenog vatrenog oružja, dok javna evidencija navodno pokazuje da je optužba za oružje za masovno uništenje odbačena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare