Pokrovsk, Ukrajina
Pokrovsk, Ukrajina

Ruske rakete sinoć su dva puta pogodile grad Pokrovsk na istoku Ukrajine, usmrtivši osam ljudi, uključujući pet civila, objavio je ukrajinski šef Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko.

Šef Donjecke oblasti rekao je da su u udarima oštećene dve „stambene zgrade privatnog sektora, hotel, ugostiteljski objekti, prodavnice i administrativne zgrade“.

Drugi projektil pogodio je grad 40 minuta nakon prvog udara, ubivši one koji su prvi odgovorili na napad, naveo je Kirilenko.

Oglasio se i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski koji je izjavio da je Moskva gađala „običnu stambenu zgradu“. Zelenski je objavio snimak tipične petospratne zgrade iz sovjetskog doba kojoj je uništen poslednji sprat.

„Plamen mi je ispunio oči, pala sam na pod“

Katerina, 58-godišnja stanovnica Pokrovska, bila je kod kuće kada je čula prvu eksploziju, ali je tada zgrada pogođena drugi put.

„To je to, bang, i to je sve. Plamen mi je ispunio oči. Pala sam na pod, na zemlju. Oči me mnogo bole“, rekla je Katerina Rojtersu.

Pročitajte još:

Druga meštanka, 75-godišnja Lidija, rekla je da je takođe bila na telefonu u trenutku druge eksplozije. Sa poda je podigla pocepanu belu zavesu prekrivenu razbijenim staklom.

„Odjednom je ovo izletelo. Onda je prozor pao na mene. Imam psoekotine na leđima. Upravo sam se vratila iz bolnice. Moje koleno i butina imaju posekotine. Imala sam staklo ovde“, rekla je pokazujući na svoju glavu.

Ukrajina je saopštila da su spasilačke operacije u toku.

Pokrovsk se nalazi 70 kilometara severozapadno od grada Donjecka, koji kontroliše Rusija, i 50 kilometara od linije fronta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare