Hrvatska hitna pomoc
Hrvatska hitna pomoć Foto:Shutterstock/Antonio Batinic

U centru Zagreba u popodnevnim satima povređen je mladić na kojeg je pala cigla sa jedne zgrade koja se obnavlja.

Mladiću (21) je cigla pala na glavu dok je prolazio Branimirovom ulicom.

Ubrzo je stiglo vozilo hitne pomoći koje je mladića prevezlo na hitnu, gde su mu utvrđene povrede glave, na sreću ne teške.

„Krvi je bilo na sve strane“

No, krvi je bilo na sve strane. Prepričala je to na društvenim mrežama Zagrepčanka Lara Culović, koja se zatekla kod Branimirove 15, gde je mladić povređen i priskočila mu u pomoć, prenosi Index.hr.

„Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala ko iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspela zabeležiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao peškir“, ispričala je Zagrepčanka.

Prepričala je i šta se dalje događalo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije hteo da ostanem s njim, u bunilu mi je zahvalio. Sad se osećam krivo što nisam ostala. Uradila sam sve šta sam mogla da iole pomognem. Dečko je sve vreme bio pri svesti i nije mu bilo loše, samo mu ništa nije bilo jasno. Rekla sam mu da sedne da ne stoji dok čeka“, ispričala je Curlović.

Dodala je kako se s mladićem ponovno čula nakon što ga je odvezla hitna pomoć. Samo joj je zahvalio na pomoći i rekao da je u bolnici i da je prvo bio na Hitnoj.

Upozorila je da je grad Zagreb i dalje nesigurno mesto za pješake, bicikliste i sve druge.

„Mesto gde mu je deo zgrade pao na glavu bio je ‘zaštićen’ skelama“, napomenula je Lara Culović. Apelovala je na ljude da se paze i zapitala se šta radi grad po ovom pitanju.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Cetinju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar