Foto: EPA-EFE/FILIP SINGE, Društvene mreže

Bogata zastupnica draguljarske imperije Tifani za područje Turske, pala je s kruzera tokom plovidbe i poginula, piše Dejli mejl. Dilek Ertek (71) pala je 26. oktobra sa broda u more kod obala Tahitija.

Turske novine Sabah izvestile su da je njena porodica pozvala policiju da istraži ulogu njenog partnera, inače državljanina Švajcarske, koji je s njom bio na krstarenju.

Njen sin, Gokce Atuk, kazao je da je iz sefa u kabini njegove majke nestao i vredan nakit, prenosi Jutarnji list.

Iako je pregledom nadzornih kamera utvrđeno da je Ertek pala u more oko tri ujutro, njen neimenovani ljubavnik njen je nestanak prijavio tek 20 sati kasnije.

Stručnjaci su zbunjeni kako je žena visoka tek 157 cm i koja nikada nije pila alkohol, pala preko više od jedan metar visoke ograde svoje kabine.

Njen 74-godišnji partner je zadržan u odvojenoj kabini sve dok brod nije pristao u luku na Tahitiju tri dana kasnije.

Nakon pristajanja, ispitala ga je policija, no kasnije je pušten zbog nedostatka dokaza pa se posle vratio u Švajcarsku.

Potraga za telom gospođe Ertek je prekinuta.

Dilek Ertek se ukrcala na brod 24. oktobra na ostrvu u Francuskoj Polineziji, kako bi 5. novembra proslavila rođendan na Bora Bori, malom ostrvu u južnom Tihom okeanu.

Kruzer je plovio prema Honoluluu na Havajima.

Potraga za njenim telom je organizovana čim je ustanovljeno da je pala u more, no bez uspeha, a brod je potom krenuo put najbliže luke.

PROČITAJTE JOŠ:

Pregledom snimaka nadzornih kamera, utvrđeno je da je zaista jedna osoba pala s broda u to vreme, preneli su turski mediji.

Takođe su izvijestili da je bilo problema u vezi istrage ovog događaja te da kabina gospođe Ertek nije pregledana kako treba.

Neki smatraju da su vlasti Tahitija samo pokrenule postupak, ali ga nisu sprovele do kraja jer se smrt dogodila van područja njihove nadležnosti.

Ali advokati Dilek Ertek navodno su kazali da je istraga odgovornost Tahitija jer je to bila najbliža zemlja kada se dogodio incident na moru.

Advokati se navodno spremaju podneti tužbu protiv brodara.

Gokce Atuk je navodno otišao na Tahiti kako bi pomogao u potrazi, koja je sada zaustavljena, što ga je nateralo da angažuje advokate.

Kapetan Mustafa Can je navodno rekao: „Teško je pasti s ove vrste putničkog kruzera.“

Dilek Ertek rođena je u Istanbulu i diplomirala je na Univerzitetu Mimar Sinan, na odeljenju za arhitekturu.

Nastavila je proučavati dijamante na Gemološkom institutu Amerike u Njujorku.

Krajem 1995. otvorila je prvu radnju Tifani u Istanbulu. Bila je distributer Tifani za Tursku više od 20 godina.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar