Foto:Alexsey Druginyn / Sputnik / Profimedia

Mešali smo se i mešaćemo se u američke izbore, izjavio je Jevgenij Prigožin vođa plaćeničke paravojne formacije Vagner uoči sutrašnjih izbora za Kongres SAD.

Prigožinova izjava je prvo javno priznanje jedne od osoba koje Vašington sumnjiči da pokušava da utiče na američku politiku.

„Mešali smo se, mešamo se, mešaćemo se i dalje u američke izbore. Oprezno, precizno, hirurški i na naš način, kao što to umemo da radimo,“ naveo je Prigožin u saopštenju svoje firme Konkordketering.

Dodao je da će tokom delikatnih operacija „odstraniti i bubrege i jetru“, ne objašnjavajući sta ovaj šifrovani komentar znači.

Jevgenij Prigožin Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Prigožina često nazivaju „Putinovim kuvarom“ zbog saradnje njegove ketering firme sa Kremljom.

Nalazi se na spisku sankcionisanih od strane SAD, Velike Britanije i EU.

Otkrio zlokobni plan Rusije

Pored ove zapaljive izjave Prigožin je priznao i da planira da otvori centre za vojnu obuku u blizini ukrajinske granice.

Naime, Prigožin je izjavio kako će finansirati uspostavu „centara za vojnu obuku“ u ruskim regionima Kursk i Belgorod.

Jevgenij Prigožin Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Paravojne formacije bi trebalo da se sastoje od lokalnih stanovnika koji „poznaju ovu teritoriju kao niko drugi“, a posao bi trebao osigurao „materijalnu komponentu“.

Pročitajte još:

„Ako imate malu firmu koja zapošljava 100 ljudi, a od toga su 50 muškarci, tada 25 odsto mora da služi u rovovima, a 75 odsto mora da nastavi s radom. I tako u krug – nedelju dana u rovovima, tri kod kuće i na poslu. U ovom slučaju, kada neprijatelj dođe na rusko tlo, svih će ustati da brane svoju zemlju“, objasnio je Prigožin.

BONUS VIDEO Život jedne ukrajinske porodice pod restrikcijama

Komentari

Svi komentari (1)