Olga Skabejeva Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Olga Skabejeva, poznata ruska televizijska voditeljka, politička komentatorka i istaknuti propagandista Vladimira Putina, doživela je prilično neprijatan trenutak u svojoj emisiji na ruskom državnom kanalu Rusija 1.

Naime, Skabejevoj se u emisiju, kako je napisano „negde s prve linije fronta u Donbasu“, javio ratni dopisnik Komsomolskaje Pravde, ruski novinar Dmitrij Stešin.

„Da li bismo mogli zauzeti koje naselje u bliskoj budućnosti ili trenutno računamo na napredovanje u metrima i kilometrima? Napredujući vrlo polako…“, pitala je Skabejeva svog gosta.

„Dopustite mi da citiram svog prijatelja, snajperistu koji je mjesecima bio raspoređen u okolici Donjecka. ‘Napredujemo tri centimetra na dan’, to je njegova rečenica“, odgovorio je Skabejevoj Stešin. Na kraju je još dodao: „Bez komentara“, prenosi Jutarnji list.

Nakon ovog, šokirana Skabejeva nije imala više pitanja za svog gosta nego je zaključila razgovor, javlja na Tviteru novinar BBC-ja Francis Skar koji redovno izveštava o najzvučnijim propagandnim momentima sa ruskih televizija.

Olga Skabejeva je TV voditeljka koja zajedno s mužem Jevgenijem Popovom vodi emisiju „60 minuta“ na državnom kanalu Rusija 1.

#related-news_0

Skabejeva neprestano apeluje da se drastično eskaliraju ruski napadi u Ukrajini i da se „ceo NATO demilitarizuje“. Nije stoga čudno da su njeni nadimci „glavni propagandista“, „specijalni odred ruske državne televizije“ i „čelična lutka Putinove televizije“.

Skabejeva, piše CNN, ima dugu istoriju šovinističkih, patriotskih, provladinih i očigledno skandaloznih izjava.

Poslednjih meseci ističe se neobuzdanim tiradama o ruskim vojnim porazima u Ukrajini, fabrikovanim storijama o zapadnim liderima i širenjem teorija zavere o tome da je ukrajinska vojska odgovorna za masakr civila u Buči.

„Ona je čudovište“, smatra Vasilij Gatov, naučnik koji istražuje ruske medije u SAD.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar