Foto:printscreen Libertas; NOva.rs

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica osumnjičena je da je, navodno, u najmanje dva slučaja uticala da sudije tog suda donesu odluku, za šta je, tvrde izvori “Vijesti” njen sin Miloš dobio oko 300.000 evra.

Prema istim informacijama, reč je o dve revizije, na osnovu kojih su oni u čiji predmet se umešala bili u plusu za 400.000 i 600.000 evra.

Pročitajte još:

To je “Vijestima” rekao sagovornik uključen u istragu, objasnivši da je Miloš Medenica za uslugu tražio 30 odsto dobiti.

Vesni Medenici, njenom nekadašnjem telohranitelju – policajcu Miloradu Medenici, Luki Bakoču, Vasiliju Petroviću i službenici Uprave prihoda i carina Ivani Kovačević sinoć je određen pritvor do 30 dana.

Takvu odluku sudija za istragu Višeg suda Suzana Mugoša donela je nakon šestočasovnog većanja.

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, dok se čekalo na odluku Mugoše, policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pretresla kuće dvoje uhapšenih.

Branilac Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović, najavio je da će se žaliti na odluku sudije za istragu.

Isto će uraditi i advokat Petrovića, advokat Danilo Mićović.

”Po rešenjima sudije za istragu svi osumnjičeni su upućeni u Istražni zatvor u Spužu. Određenim im je pritvor do 30 dana, po pritvorskom osnovu da bi eventualnim boravkom na slobodi uticali na svedoke. U ime moje štićenice izjaviću žalbu na rešenje sudije”, rekao je advokat Begović.

Begović je objasnio da će lekari doneti odluku o tome da li će Medenica otići u spuški zatvor ili će biti na bolničkom lečenju.

BONUS VIDEO: Kada će Crna Gora dobiti 43. Vladu?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar