Jakov Milatović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) i zamenik predsednika PES Jakov Milatović predao je danas predsedničku kandidaturu Državnoj izbornoj komisiji (DIK) Crne Gore.

Milatović je rekao da očekuje da 19. marta pobedi demokratija i poručio da je siguran da će „oslobođeni građani prepoznati za koga da glasaju“.

„Mislim da sam pravi kandidat iz PES da u narednom periodu konačno u Crnoj Gori budem predsednik svih građana, što do sada nije bio slučaj. Verujem u siguran prolaz u drugi krug, i verujem da će 2. aprila konačno nakon 30-godišnje vladavine jednog čoveka Crna Gora progledati i prodisati i vratiti se na put demokratskog razvoja“, kazao je Milatović.

Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On je rekao da je glas za PES i njega kao kandidata glas za pravedniju i bogatiju Crnu Goru. Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Za predsednika će biti izabran kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali, a ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova, drugi krug izbora biće održan 2. aprila.

Do sada je DIK potvrdio kandidature predsednika Demokratske partije socijalista i aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar