Foto:Zeljko Hladika/PIXSELL

U Zagrebu je danas počeo protest pod nazivom "Oprostite što smetam, ne mogu da dišem", tačno šest meseci od smrti novinara Vladimira Matijanića, koji je preminuo 5. avgusta prošle godine, nakon što mu u pet dana, ne samo da nije pružena medicinska pomoć, nego nije dobio ni adekvatan zdravstveni pregled.

Okupljanje demonstranata je počelo u 12.00 sati ispred Novinarskog doma, a u 13.00 časova je krenula i povorka do Trga svetog Marka.

Na jednom od transparenata je napisano „Menjamo vladu za Matijanića“. Protestuje se protiv sistema koji je ubio Matijanića i za sve druge žrtve zdravstvenog suistema, koji u Hrvatskoj, kako smatraju, ne funkcioniše.

Foto: N1

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) se zalaže za nezavisnu istragu okolnosti smrti Vladimira Matijanića, kao i za ostavku ministra zdravlja Vilija Beroša. HND insistira na zahtevima postavljenim u peticiji koju je potpisalo gotovo 5.000 građana, u kojoj se traži da novo, nezavisno telo utvrdi postoje li propusti u lečenju kolege Matijanića i da ministar zdravlja Vili Beroš podnese ostavku.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Moju ostavku možete tražiti, ali nemojte kao novinari koristiti smrt svog kolege za neke druge političke ciljeve“, poručio je Beroš u saopštenju uoči protesta.

Matijanić je preminuo 5. avgusta prošle godine, nakon što mu pet dana nije pružena medicinska pomoć niti je dobio adekvatan zdravstveni pregled.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar