Bob Lee Foto:Facebook/Bob Lee

Nadzorne kamere snimile su poslednje trenutke Boba Lija (43), osnivača aplikacije "Cash App", koji je ubijen u San Francisku i ostavljen da umre. Na videu se može videti kako otac dvoje dece grčevito steže svoje rane i moli prolaznike za pomoć - u jednom trenutku je pokušavao da zaustavi automobile u prolazu, ali oni su samo projurili kraj njega, ignorišući ga. Kako piše Dejli Mejl, Li je više puta uboden u grudi u gradskoj četvrti Rinkon Hil, gde je bio zbog poslovnih obveza.

Ovo ubistvo u izbornom kraju bivše predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi izazvalo je zabrinutost u javnosti zbog manjka javne sigurnosti i sve većeg broja beskućnika u San Francisku. I ubijeni Li je donedavno živeo u tom gradu, ali se baš zbog porasta kriminala na ulicama preselio, piše Jutarnji list.

Na videu se vidi kako, krvav i ošamućen, Bob tetura glavnom ulicom, zatim pokušava da ide prema stambenoj zgradi Portsajd na, gde pada na zemlju.

Nekoliko trenutaka nepomično leži, ali nekako uspeva da klekne i da se dočepa mobilnog telefon.

Prema izveštaju „San Francisko Standarda“, Li je oko 2:35 sati nazvao policiju i zavapio: „Upomoć. Neko me ubio“.

Foto: AP Photo/Jeff Chiu

„Žrtva je prevezena u lokalnu bolnicu s povredama opasnim po život. Uprkos naporima hitne pomoći i medicinskog osoblja, muškarac je podlegao povredama – objavila je policijska uprava San Franciska.

Kuhinjski nož s oštricom od 3,6 centimetara navodno je pronađen na obližnjem parkiralištu, ali policija još nikoga nije uhapsila zbog napada.

Šef policije Bil Skot odbio je da kaže koji je motiv napada, pa se ne zna da li je žrtva ubijeno slučajno ili ciljano.

Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Ove godine u tom gradu je zabeleženo 39 ubistava, a gradska policijska uprava je trenutno u deficitu sa zaposlenima, jer ukupno ima 541 službenika.

Izvršni direktor Tvitera i Tesle, Ilon Mask, nakon ubistva je napisao: „Mnogi ljudi koje poznajem bili su teško napadnuti. Nasilni zločini u San Francisku su užasni, a čak i ako su napadači uhvaćeni, često su odmah pušteni“.

Pročitajte još:

I stanovnici tog grada žale se kako se prestupnici odmah nakon izvršenog zločina vraćaju na ulice.

„I mi tu ne možemo ništa. Naravno da se bojimo“, kazali su oni.

Ubijeni Li napustio je San Francisko pre šest meseci i preselio se u Majami, ali u grad se vratio zbog posla.

BONUS VIDEO Nezapamćen zločin u Nemačkoj – devojčicu (12) izbole vršnjakinje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare