Pedro Sančez Foto:Tanjug/AP Photo/Michal Dyjuk

Vršilac dužnosti španskog premijera Pedro Sančez saopštio je danas da će proširiti ekonomske mere protiv siromaštva, ako dobije još jedan mandat kao predsednik vlade.

Sančez je u parlamentu Španije obećao da će naredne godine omogućiti besplatni javni prevoz nezaposlenima i mladima do 30 godina, prenosi Rojters.

Pedro Sančez Foto:EPA-EFE/Chema Moya

Njegova privremena vlada je već odobrila pomoć invalidima i starijim osobama, a Sančez je rekao da će smanjeni porez na osnovne prehrambene proizvode biti na snazi do juna 2024. godine.

Sančez je obećao i povećanje subvencija za iznajmljivanje za mlade ljude i nastavak revalorizacije penzija u skladu sa zvaničnom inflacijom, a želi i da pomogne ugroženim domaćinstvima koja su zainteresovana za hipoteku, ali nemaju dovoljno sredstava.

Pročitajte još...

Od španskih banaka se očekuje da obezbede hipotekarnu podršku ugroženim porodicama, koje zarađuju manje od 25.200 evra godišnje.

Vlada Španije je u novembru 2022. godine odobrila hipotekarne olakšice za više od milion ugroženih domaćinstava, ali za sedam meseci, prema podacima Banke Španije, predato je samo 42.000 zahteva za pomoć.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar