Foto: CC/S / Zuma Press / Profimedia, Paul Luckman / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čovek koji je obavestio vlasti o glavnom osumnjičenom u slučaju nestanka male Madlin Meken, Kristijanu Brukneru, tvrdi da je osumnjičeni za ubistvo devojčice rekao da ona "nije vrištala", kao i da je policija ignorisala njegovu dojavu 2008. godine.

Ključni svedok Helge Bušing objasnio je kako je saznao za Bruknerovu sumnjivu prošlost otkrivši mučne detalje video snimaka seksualnog zlostavljanja i kako se činilo da je njegov bivši poznanik sam sebe otkrio u slučaju Medeleininog nestanaka.

Helge je rekao da je saznao za Bruknerovu pravu prirodu mnogo pre nego što je Medlin nestala, nakon što je ukrao nekoliko video kaseta i pištolja iz Bruknerove kuće.

Prisećajući se trenutka kada je video snimke, koji navodno prikazuju Bruknera kako seksualno zlostavlja stariju Amerikanku i tinejdžerku u Portugalu, Helge je ispričao:

„Mogli ste da vidite kako je neko bičevao ženu. Bila je vezana, ležala je na krevetu, nosila ofarbane skijaške naočare… mora da je imala 70 ili 80 godina. Vikala je: Je*beni kretenu… a onda sam video da je tu Brukner. Tinejdžerka žrtva je rekla: ‘Ovo se graniči sa silovanjem!’, a on je samo rekao: ‘Umukni’. Tada sam znao kakav je tip Brukner“, ispričao je svedok.

Helge je potom napustio Portugal, ali je za nemački Bild ispričao kako se ukrstio sa Bruknerom ponovo 2008. na muzičkom festivalu u Španiji, piše Dejli mejl.

„Pojavila se tema o Medleninom nestanku i ja sam rekao da ne razumem kako je mala Medlin mogla da nestane bez traga. Kristijan je popio nekoliko piva i rekao: Nije vrištala. Pomislio sam da on ima neke veze s tim. Ali on je takođe proverio da li sam to razumeo i onda je otišao noću. U 3 ili 4 sata ujutro napustio je prepun festival sa svojom mobilnom kućicom. Sledećeg jutra sam ga potražio, ali su komšije rekle da je otišao“, naveo je Bušing.

Svedok je naveo da je o ovome razgovarao sa policajcem kojeg poznaje u Nemačkoj, kao i advokatom, koji su mu rekli da skloni ruke od toga, jer bi inkriminirao samog sebe.

Dodao je da je pokušao da obavesti londonsku policiju o Brukneru 2008. godine putem telefonske linije napravljene nakon nestanka Medlin Meken, ali da nikada nije dobio odgovor.

„Rekao sam da znam nekoga ko bi mogao imati neke veze s tim i dao im ime. Ali ništa se nije dogodilo. Ništa! Nikad me nisu pozvali nazad. Godine 2017. sam odslužio zatvorsku kaznu u Grčkoj. Kada sam čuo za 10. godišnjicu nestanka, setio sam se. Očigledno poziv uopšte nije pomogao. Tako sam ponovo kontaktirao policiju i onda su me saslušali“, rekao je svedok.

Inače, Medlin je sa porodicom boravila u Portugalu kada je nestala u maju 2007. Slučaj je već 16 godina misterija, jer njeno telo nikada nije pronađeno.

Prošlog meseca, istražitelji su pročešljali rezervoar u Algarveu u Portugalu potrazi za video kasetama, kamkorderom i pištoljem koje su bacili Helge i njegov saučesnik, nakon što su ukrali materijal iz Bruknerove kuće.

Nemci Sejfert i Bušing živeli su u Algarveu u isto vreme kad i Brukner i njih dvojica su s njim bili umešani u sitne krađe pre nego što su se posvađali.

***

BONUS VIDEO: Krvavi pir u Kanadi: Nasmrt izboli 10 ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar