Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Facebook

"Ja sam Tomislav Sabljo. Sad ćeš da vidiš kako možemo da uđemo. Tako mi je rekao i samo su prošli pored nas. Pretpostavio sam da poznaje vlasnika pa smo ih pustili da prođu", ovo je policiji ispričao jedan od članova obezbeđenja koji je u ranim jutarnjim satima čuvao ulaz u klub "Ritz" u Zagrebu kad se oko dva sata pojavio poznati kriminalac Tomislav Sabljo sa svojim društvom.

„Došao je taj Sabljo sa još tri muškarca i tri žene, a jedan od njih bio je jako pijan. Rekao sam da ne može da uđe već da sedne malo napolju, ali mi se Sabljo tada uneo u lice i rekao da „samo gledam“ i ušli su u klub“, rekao je član obezbeđenja.

Drama je prema njegovim rečima nastala oko 4.30 sati.

„Čuli smo preko radio veze koju koristimo „mali šank, mali šank, mali šank“ i pojurili smo unutra jer je to značilo da imamo problem sa kod malog šanka u unutrašnjosti. Kad smo stigli tamo, videli smo gužvu i tuču, a čuo sam da je (član obezbeđenja Kristijan) Knego dva-tri puta glasno upozorio Sablju da spusti pištolj ili će pucati pre nego što je pucao“, rekao je pripadnik obezbeđenja.

„Zapamti me“

Još jedan pripadnik obezbeđenja iz iste kompanije radio je na unutrašnjem osiguranju VIP lože, ali je Sabljo prošao i tu prepreku.

„Došao je u VIP ložu, a pošto nije imao narukvicu rekao sam mu da ne može da uđe. Rekao mi je: Dobro me zapamti za drugi put da me ne bi slučajno zadržavao opet. Ubrzo je došao vlasnik Mario Gavrić i rekao mi da je sve u redu. Shvatio sam da je u pitanju neki malo veći mangup. Posle nekog vremena video sam ga za stolom. Pozvao me je i pitao šta bih da popijem i pokazao mi je svoj pištolj i rekao: Ja inače ne pričam već samo pucam“, navodi svedok.

Policija je saslušala desetak pripadnika obezbeđenja i konobara koji su te večeri radili u „Ritzu“, ali su samo neki od njih videli naguravanje koje se završilo kobno po Sablju, piše Jutarnji list.

„Šetnja“ pištolja

Sabljin revolver je, pre nego što je ponovo završio kod Sablje, prošao kroz nekoliko ruku, među kojima su bili ljudi iz njegovog društva, ali i čuvari iz Ritza i sam vlasnik kluba, koji je oružje pokušao da sakrije od poznatog kriminalca.

„Neko je uzeo pištolj od Sablje i prošao je kroz nekoliko ruku i došao do mene, a ja sam ga stavio u zadnji deo pantalona. Ali i i meni ga je neko uzeo pa je na kraju opet završio kod Sablje“, rekao je istražiteljima vlasnik Ritza Gavrić.

Jedan od svedoka je čak čuo kako Sabljo viče „gde mi je pištolj“ dok se na snimku nadzorne kamere vidi da je u jednom momentu dao pištolj Vidoviću, koji mu ga je kasnije vratio, a Knego je ubrzo otvorio vatru.

Podsetimo, Tomislav Sabljo (41)  ubijen je u subotu u noćnom klubu „Ritz“ nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo je hapšen zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i uterivanja dugova.

***

BONUS VIDEO: Sramno „srpsko porodično stablo“ opet u Hrvatskoj, poslanica ga pocepala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar