Foto: Bianca Otero / Zuma Press / Profimedia

Zbog sukoba koji je tokom proteklog vikedna eskalirao na Bliskom istoku, pristalice Izraela i Palestinaca održale su u nedelju odvojene skupove u nekoliko američkih gradova.

U Njujorku je izbio sukob između suprotstavljenih demonstranata u blizini sedišta Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, nakon što se velika grupa palestinskih pristalica okupila na Tajms skveru, prenosi AP.

Foto: Bianca Otero / Zuma Press / Profimedia

Policija je opkolila kompleks Ujedinjenih nacija dok su se desetine propalestinskih demonstranata okupile u blizini, skandirajući i mašući zastavama.

Foto: Bianca Otero / Zuma Press / Profimedia

Na trotoarima su bile postavljene metalne barikade, a policajci su pokušavali da razdvoje dve protivničke grupe.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok su neki palestinski demonstranti odlazili, demonstranti ljudi koji su nosili izraelske zastave prešli su barikade, nakon čega je izbio kratak okršaj.

Jedan čovek je otkinuo izraelsku zastavu i bacio je na trotoar, gde su je drugi gazili, ali policija je brzo odreagovala i razdvojila dve sukobljene strane. Njujork post navodi da su neki demonstranti koji podržavaju Palestince spalili izraelsku zastavu.

Palestinci koji žive u Americi protestovali su ispred izraelskih konzulata u Atlanti i Čikagu, dok je bivša predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi predvodila skup jevrejske zajednice u sinagogi u San Francisku.

Foto: Bianca Otero / Zuma Press / Profimedia

BONUS VIDEO: Hiljadu žrtava u ratu Izraela i Hamasa