Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Žena koju je upucao muškarac osumnjičen da je juče ubio tri osobe u Roterdamu više puta se žalila na njega policiji, rekao je njen komšija za BBC.

Tužioci su takođe znali za osumnjičenog i upozorili su bolnicu u kojoj je upucana još jedna žrtva, pokazuje mejl.

Osumnjičeni napadač Fuad L. (32) pokazao je „psihotično ponašanje“, rečeno je u bolnici. On je uhapšen u četvrtak nakon što je upucao svoju komšinicu i njenu ćerku, kao i predavača u medicinskom centru Erasmus u Roterdamu.

Roj, koji živi u stambenoj zgradi u kojoj se dogodila pucnjava, rekao je za BBC da je porodica živela u blizini Fuada i da ga je više puta prijavljivala policiji.

„Jednom je bacio mrtvog zeca u njihovu baštu“, rekao je 20-godišnjak.

Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Policija bi došla, dodao je Roj, ali osumnjičeni je „uvek imao zatvorene zavese i nikada nije otvarao vrata“.

„Imali su toliko prilika da ga izbace. Ovo su socijalni stanovi, odavno je trebalo da bude izbačen“, rekao je.

U imejlu koji je holandsko javno tužilaštvo poslalo u univerzitetsku bolnicu u kojoj je studirao Fuad L, opisano je njegovo prethodno „zabrinjavajuće ponašanje“, uključujući i situaciju kada je pronađen „polugo u bašti na hrpi lišća“.

Tužioci su u poruci naveli i da bi njegovo ponašanje moglo uticati na to da li će mu bolnica dodeliti medicinsku diplomu.

Osumnjičeni napadač je sam objavio imejl na onlajn forumu i požalio se da ga nastavnici „sabotiraju“. On je sebe opisao kao alkoholičara i rekao da je dobio otkaz jer nije mogao da dobije diplomu medicine.

Tužioci su potvrdili autentičnost mejla, prenosi holandski javni servis NOS. Tokom pretresa njegovog telefona u vreme istrage o zlostavljanju životinja, tužioci su pronašli i slike izbodenih ljudi, kao i slike desničarskih ekstremista.

Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Fuad L. je zapalio stambenu zgradu nakon što je upucao ženu i njenu ćerku, saopštila je policija. Službe hitne pomoći hitno su prevezle ćerku (14) u bolnicu gde je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Buketi ruža i suncokreta zakačeni su oko mesta zločina. Roj je rekao da je porodica bila u prijateljskim odnosima sa ostalim komšijama i često je razgovarala s njima napolju.

„Sada je mrtva devojčica koju sam poznavao od malena. Njena sestra bliznakinja, starija sestra i mlađi brat izgubili su brata, sestru i majku“, rekao je.

***

BONUS VIDEO: Pucnjava u Ptuju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar