Kristijan Šmit Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ponašanje Kristijana Šmita na konferenciji za novinare izazvalo je neuobičajeno veliku pažnju u nemačkim medijima, a našao se i na udaru kritika i na društvenim mrežama, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Poslanik u Evropskom parlamentu Delara Burkhardt je prokomentarisala Šmitovo ponašanje na Tviteru:

„Ono što bh. civilnom društvu treba od međunarodne zajednice: solidarnost u borbi protiv rasisitičke podele u zemlji i za demokratsku izbornu reformu. Šta dobija“, navela je.

Nemački magazin Špigl je komentarisao da Šmitov izliv besa nije bio nimalo diplomatski.

Pomenuo ga je i dnevni list Štutgarter algemajne, komentarom da je njegov emotivan izliv izazvao veliko uzbuđenje u javnosti i na društvenim mrežama.

Kristijan Šmit Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Jedan od najvećih nemačkih portala Fokus komentarisao je da se Šmit iskalio na novinarima.

Dnevne novine Velt, takođe, nisu izostale u komentarisanju Šmitovog ponašanja koji je naveo da ga ni uključene kamere nisu sprečile u izlivu emocija i reakciji na novinarsko pitanje.

Podsećamo, visoki predstavnik u BiH Krisitijan Šmit tokom posete Goraždu razgovarao je juče i sa novinarima o izmenama Izbornog zakona i deblokadi Federacije BiH, i tom prilikom vrlo žustro govorio, ljut zbog, kako je rekao, nerada političara, igranja političkih igara i prebacivanja odgovornosti s jednih na druge.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje novinara o tome zbog čega se nije fokusirao i na prava ostalih prilikom sastavljanja izmena, Šmit je reagovao vrlo otvoreno i burno.

„Glupost, potpuna glupost. Ljudi, nisam došao da sedim i stojim ovđe, ja brinem za ovu državu. Ovo je grad u kojem su ljudi gubili živote i mi (OHR) nismo ovde da igramo političke igre. Političari ih igraju i meni je više dosta toga. Žao mi je što sam glasan, ali preko glave mi je insinuacija koje su netačne“, rekao je Šmit, preneo je portal Klix.ba.

On je naglasio da je u BiH došao s dobrom namerom, a da su političari ti koji sve vide kao monetu za potkusurivanje i da sabotiraju deblokiranje države.

BONUS VIDEO: Šta Dodik očekuje od Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar