Bakir Izetbegović Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da sumnja u uspeh domaćih političara da dogovore izmene Izbornog zakona BiH u narednih šest nedelja, odnosno u roku koji je postavio visoki predstavnik Kristijan Šmit.

„Visoki predstvnik je kazao da imamo šest sedmica da nešto uradimo. U ovoj predizbornoj upali, da rešimo ono što nismo bili u stanju da rešimo relativno smireni, protekle dve godine – gotovo je nemoguće. Zatražio je gotovo nemoguću stvar. Mislim da će se stranke takmičiti međusobom u patriotizmu, ko to bolje odbija“, izjavio je Izetbegović, ali dodao da postoji nešto što trenutno može da se uradi.

Kristijan Šmit Foto:Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Prema njegovim navodima, neophodno je jasno formulisati granice.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Jučr je rekao je da 3 odsto nije rešenje, a pre pet dana su svi mislili s one strane da je rešenje. Dakle, moramo pokazati da ni osmorica koji imenuju vladu nije rešenje, kao i mehanizmi koji pojačavaju poziciju klubova poslanika, pa da faktički osam ljudi vlada državom. Jasno ćemo definisati šta ne ide, a ono što nametne neka bude prihvatljivo. I s te strane sam optimista, da tako možemo uticati na odluku visokog predstavnika, lobiranjem na istoku i zapadu, sa prijateljima usmeriti stvari kuda treba da idu. To možemo“, rekao je on.

BONUS VIDEO Protesti u Sarajevu zbog izbornog zakona 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar