Foto: Iranian Revolutionary Guard/Sepahnews via AP

Iran je zapretio da će Tel Aviv sravniti sa zemljom u jezivom videu u kojem se objašnjava kako će Teheran odgovoriti ukoliko dođe do izraelskog napada na njegovu nuklearnu elektranu.

Video, koji je emitovan na iranskoj televiziji, počinje izveštajem o tome kako je cionistički režim izveo „još jednu zajedničku vežbu sa SAD-om kako bi simulirao napad na iranska nuklearna postrojenja“.

„Pretpostavimo da izraelski avioni uspevaju u jednom komadu da dođu do nuklearne lokacije Natanz, i pretpostavimo da su uspeli da bombarduju ovo mesto i oštete ga. Čak i ako uspeju bezbedno da napuste iransko nebo, trebaće im najmanje sat vremena da se vrate u svoju glavnu bazu na okupiranim zemljama. Pitanje je hoće li im ostati neka baza za sletanje“, naveo je novinar u ovom televizijskom prilogu.

Ovaj dvoipominutni video sadrži i nasilne snimke ispaljivanja projektila i nekoliko zastrašujućih eksplozija kako bi se pokazalo šta će se dogoditi Tel Avivu.

„Ovako će izgledati prvih nekoliko minuta iranskog odgovora. Za manje od sedam minuta, taktičke rakete vazduhoplovnih snaga IRGC-a – poput Dezfula na čvrsto gorivo i najnovijih projektila – uništiće svoje ciljeve s velikom preciznošću, ako budu lansirane s mesta kao što je Natanz. Očigledno je ovo simulacija. Kada prvi talas napada stigne do cilja, strateške rakete IRGC-a će se puniti gorivom u podzemnim silosima, a raketne baze će biti spremne za drugi talas napada“, objašnjava se u videu.

Dodaje se i da „ove rakete pogađaju svoje mete brzinama većim od deset puta većim od brzine zvuka i nose teret od jedne tone“.

Video zastrašujuće zaključuje: „U drugom talasu nuklearna lokacija Dimona će biti praktično uništena, Tel Aviv će biti sravnjen sa zemljom“, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Veliki protesti u Iranu zbog ubijene žene 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare