Elena Banduro Foto: Društvene mreže

Jedna od poginulih u padu aviona u Nepalu je moskovska turistička blogerka Elena Banduro (33), koja je svoje svetske avanture delila na internetu. Banduro je uzbuđeno izveštavala o svom poslednjem putovanju u Nepal, šaljući iz aviona poruku: "Idi u Nepal".

Poginula blogerka je radila kao menadžer društvenih mreža i mnogo je putovala, a u stravičnoj nesreći je poginulo još troje Rusa koji su identifikovani kao Viktorija Altunina, Jurij Lugin i Viktor Lagin.

Ranije je ruski ambasador u Nepalu Aleksej Novikov potvrdio smrt četvoro sunarodnika u srušenom avionu.

Elena Banduro Foto: Društvene mreže

„Nažalost, poginula su četiri državljana Ruske Federacije. U stalnom smo kontaktu sa nepalskim vlastima i pružićemo svu neophodnu pomoć rođacima poginulih Rusa“, naveo je Novikov.

Policija je potvrdila da je najmanje 68 ljudi poginulo danas kada se avion srušio u klisuru prilikom sletanja na novootvoreni aerodrom u centru Pokhara.

Potresni snimci prikazuju avion nekoliko trenutaka pre katastrofe – koja je najteža nesreća u maloj himalajskoj zemlji u skoro pet godina.

Stotine spasilaca nastavile su da pretražuju obronak na kojem se srušio avion domaćeg avioprevoznika Jeti erlajns, koji je leteo iz glavnog grada Katmandua, prenosi Dejli mejl.

„Poslali smo 31 telo u bolnicu i još izvlačimo 33 tela iz klisure“, rekao je zvaničnik policije, dodajući da su spasioci imali problema da dopru do mesta nesreće u klisuri između dva brda nedaleko od aerodroma u turističkom mestu.

Lokalna televizija je prikazala gust crni dim koji se vidi na mestu nesreće, dok su se spasioci i grupe ljude okupili oko olupine.

***

BONUS VIDEO: Spasioci pretražuju olupinu srušenog nepalskog aviona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar