Foto: The National Independent/x

Društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vidi napadač koji je danas nožem izbo nastavnika i povredio još nekoliko osoba u srednjoj školi u Francuskoj.

Na snimcima koji su nastali u dvorištu škole vidi se mlađi muškarac koji maše nožem u rukama dok se svađa sa jednim starijim čovekom. U pitanju je nastavnik kog je napadač kasnije ubio. Kako su sami đaci posvedočili za lokalne medije, nastavnik je pokušao da zaustavi napadača da uđe u školu.

„Nastavnik je pokušao da ga smiri i da nas zaštiti. Rekao nam je da izađemo, ali nismo razumeli. Trčali smo, a neki su se vratili gore“, rekao je jedan od đaka, dok drugi tvrde da je napadač imao dva noža.

Na drugom snimku vidi se kako se napadač svađa i juri po dvorištu sa nekoliko ljudi za koje se pretpostavlja da su zaposleni u školi. U jednom trenutku jedan od njih podiže stolicu u pokušaju da se odbrani od napadača, ali ga on obara na zemlju i šutira.

Podsećamo, napad se dogodio danas u gradu Aras. Napadač je naoružan ušao u dvorište škole i potom u školu uzvikujući Alahu Akbar. Ubijen je nastavnik, a nekoliko osoba je povređeno.

Policija je odmah uhapsila napadača, kao i njegovog brata. Prema navodima Le Figaroa, obojica su čečenskog porekla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare